≫ 

3 popularna grčka ostrva sa rajskim plažama na kojima letovanje košta i manje od 250 evra

Cene aranžmana za ova rajska ostrva nisu previše skupe

  • 35

Jedno je kopnena, drugo je ostrvska Grčka, a to se ponajviše ističe kada je budžet za letovanje u pitanju. Ipak, postoji nekoliko ostrva koja obiluju lepotama, a vrlo su pristupačna za desetodnevno letovanje u sezoni. Pa, hajmo od najbližeg.

Skijatos

lalaria skiathos, grcka ostrvo skijatos, plaza Lalarija Foto: Pixabay

U zapadnim vodama Egejskog mora, odnosno u Sporadima smešten je magični Skijatos, ostrvo senki. Malo ostrvo ima 66 plaža od kojih autobus saobraća do samo 25. Zato je rent-a-car ovde idealno rešenje, a male plaže koje se spajaju sa borovom šumom pružaju vam prirodan hlad. Ukoliko putujete autobusom aranžman sa smeštajem u gradu možete naći po ceni od 250 evra. Vožnja do Volosa traje 13 do 15 sati, a onda vas očekuje još sat i po vožnje trajektom do ostrva.

Evija

kimi evija grčka foto: printscreen/youtube/Voria Evia

Krenemo li niže stižemo do drugog po veličini ostrva u Grčkoj koje je udaljeno samo 80 kilometara od Atine. Od kopnenog dela odvojeno je uskim moreuzom Euripos koji je širok tek 38 metara, pa postoje i dva mosta. Inače, uski moreuz je postao poznat po neobičnom toku morske vode, pa tako na svakih šest sati u vreme dolaska plime i oseke, tok vode se na kratko zaustavlja stvarajući tzv. „stojeći talas“, te se na suprotnu stranu ustremljuje brzinom od 8 čvorova na sat. Ostrvo pokrivaju dugovečni borovi i jele, a plaže su zaštićene veličanstvenim stenama. Desetodnevno letovanje na Eviji je prilično pristupačno, a smeštaj i prevoz autobusom će vas koštati u proseku 220 evra.

Lefkada

Milos, plaža, Lefkada Foto: Bojana Krstić

Iako je put do Lefkade koja je smeštena u Jonskom moru iscrpljujuć autobusom, umor će se višestruko isplatiti čim kročite na neku od tirkiznih plaža. Nesvakidašnje plaže su glavna odlika ovog ostrva, a prelepa i bujna vegetacija stvara utisak šarenila boja koje će oduševiti vaše oko. Istorija i tradicija se mogu susresti na svakom od prelepih trgova, a ljubitelji noćnog života takođe neće ostati praznih ruku. Autobuski prevoz i aranžman na bazi deset noćenja koštaće vas u proseku oko 220 evra.

VIDEO - Raj na zemlji: Upoznajte i grčko ostrvo za koje je malo ko čuo

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mario Porto-Smederevooo

    3. jul 2019 | 15:15

    Ima Crna Gora ljepote,nema je na svjet... U ono preljepo more,sliva se kanalizacija. Na plaaazu ,njema dje peskir da bacis. Cjene jos malo pa u Monaco. Milo Djukanovic ce iznjet ,da svaki Crnogorac mora imat bar jedan pistolj ,jer drugacije nemoz zivjet.

  • Laco

    3. jul 2019 | 13:25

    Lefkada mama...idem 3 godine vec. neznas koja plaza je lepsa od koje.. Na koju god plazu ltisao posle nijedna ni blizu.. .. Sve preporuke..

  • Milan

    3. jul 2019 | 15:54

    Na skijatosu nema smestaja za te pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA