• 39

Koliko dana za 500 evra možete letovati u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Grčkoj?

Recimo da je vaš budžet za ovogodišnje letovanje 500 evra i da u okviru ovog iznosa morate da ukombinujete smeštaj, prevoz i trošak.

  • 39

U kojoj zemlji ćete moći da izvučete maksimum kada je letovanje u pitanju?

Preko 10 dana

Crna gora, Ulcinj

Foto: Wikipedia/Dudva

U Crnoj Gori za 500 evra sa sve troškom po osobi možete provesti i više od 10 dana ukoliko birate Ulcinjsku rivijeru gde su apartmanski smeštaj i cene u ugostiteljskim objektima najjeftiniji. U Budvi biste već morali da prištedite, pa je tako 7 dana lagodnijeg života obuhvaćen ovim iznosom. Ono što je olakšavajuća okolnost kod Crne Gore je što su cene po prodavnicama i kafićima najsličnije onima u Srbiji, za razliku od Hrvatske i Grčke.

5 dana

hvar, hrvatska

Foto: Pixabay.com

Što se Hrvatske tiče, za 500 evra možete letovati u Dubrovniku samo 2 danajer su minimalne cene apartmanskog smeštaja oko 120 evra po noćenju.

Hvar je oduvek bio hrvatski Mikonos, a sada se ispostavilo da su cene tamo jednake kao i u Dubrovniku, pa tako apartmanski smeštaj u gradu možete pronaći već po ceni od 70 evra po noćenju, a hotelski tek od 150. Makarska rivijera takođe drži nivo sa cenama i gotovo da nema sobe sa kupatilom ispod 80 evra.

Možda ćete najjeftinije proći na Krku koji obiluje prirodnim lepotama i gde se cene apartmana kreću već od 60 evra, pa naviše. Bilo kako bilo, čak i u najjeftinijoj varijanti na hrvatskom primorju sa 500 evra možete maksimalno boraviti do 5 dana.

10 dana ili manje

Halkidiki, Chalkidiki, poluostrvo

Foto: Pixabay

U Grčkoj za 500 evra po osobi možete svakako letovati na kopnu, posebno u oblasti Severnog Egeja - Halkidiki sa prosečnom cenom aranžmana na bazi apartmana (10 noćenja) i sa uključenim prevozom oko 300 evra. U Olimpskoj regiji proći ćete još jeftinije, pa ako izuzmemo cenu prevoza i smeštaja, može da vam ostane i preko 300 evra za trošak.

kimi evija grčka

foto: printscreen/youtube/Voria Evia

Što se ostrva tiče, teško da ćete u 500 evra moći da uračunate apsolutno sve troškove, ali turistički aranžman (smeštaj i prevoz) možete naći već do 500 evra. U jefitnija ostrva spadaju Krf, Lefkada, Tasos i Skijatos, a za Dodekanez aranžmani su minimum 500 evra, pa biste broj dana morali da smanjite na pet do šest ako biste da prođete jeftinije, ali na nekom zvučnom mestu.

VIDEO: Osam načina da sačuvate vašu karticu od krađe dok ste na odmoru

(Tara T./Telegraf.rs)

Komentari

  • Cvetko

    U CG sam uvek bili bolesni zbog vode. Bilo morske ili tehničke, koje usput nije bilo uvek. I tako dosta puta dok 2001. nismo zauvek rekli - zbogom. Nema te cene i te lepote iz aviona...kad je more puno izmeta.

  • Ananirvana

    Da dodam, Srpkinja sam,nisam Crnogorka. I,da,imam uslove da letujem gde pozelim,ali,eto,zelim da letujem u CG i grozno mi je da citam ove komentaare pune mrznje. Od Ulcinja do Kotora, niko nigde i nikada nije bio neljubazan. I jos,ako ste doziveli neljubaznost od konobara, parking-momaka,kasirki,...to su nasi kultirni Srbi,koji trce u CG da rade,a pljuju po njima i njihovoj,kako neko napisa "milovoj" gori.

  • Ananirvana

    U mom komentaru nije bilo niceg loseg i ne razumem zasto nije objavljen! Uvek letujem u CG, ne zato sto nisam odlazila na druga mesta,vec zato sto se osecam kao kod kuce. Nikada niko nije bio neljubazan, a sto ovi Halkidiki i Olimpija turisti komentarisu ruzno o CG, verovatno nisu ni videli lepote CG,pa je bolje neka cute. Kupajte se u muljavoj egejskoj bari,a nas ostale pustite da uzivamo u lepotama Jadrana.Kada zadjete malo dublje u Grcku,onda mozemo diskutovati.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima