Grčkim Karibima, najlepšoj plaži na Tasosu, srpski turisti zameraju dve stvari

Ukoliko ove godine planirate letovanje na Tasosu onda morate posetiti ovu plažu

  • 62

Mermerna plaža koju nazivaju Saliara ili Marble beach nešto je zabačenija plaža grčkog ostrva Tasos, ali svakako vredna posete.

Do nje vodi široki, prašnjavi put kojim se prevozi mermer.

 

Ono što ovu plažu izdvaja od drugih na Tasosu je to što je krase beli kamenčići koji su uvek hladni pa je hodanje po plaži itekako prijatno i po visokim temperaturama.

Sigurno će vam zauvek ostati u sećanju boja vode na ovoj plaži. Podloga je bela, a voda nežno plave boje. Mermernu plažu zato mnogi zovu grčkim Karibima.

 

Ono što eventualno može da naruši doživljaj ove plaže, koja nije velika, su gužve koje su česte pogotovu ako letujete u sezoni. Mnogi turisti iz naše zemlje su se žalili i na visoke cene iznajmljivanja ležaljki i suncobrana.

U sezoni 2018. cena za dve ležaljke i suncobran na Mermernoj plaži iznosila je 15 evra.

 

Do pre nekoliko godina postojao je samo jedan kafe na plaži, a turisti koji su nedavno bili kažu da ima dosta kafića koji dodatno stvaraju gužvu i remete prirodnu lepotu ovog mesta.

 

U neposrednoj blizini Mermerne su i dve takođe prelepe plaže Tasosa, Vathy i Porto Vathy.

Nakon posete ovim plažama budite spremni da ćete morati da operete automobil zbog prašine na neuređenom putu, ali poseta ovom mestu ipak je vredna.

Da li ste vi bili na Mermernoj plaži i kako vam se dopala?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GRCKOJ SE NE ZAMERA

    27. jul 2019 | 14:29

    Grcke plaze su najlepse na svetu. Isto ovo vazi i za sever Grcke, poznato je da na severu Grcke u regionu Soluna ali i u ostalim delovima Grcke sve do Trakije, nalaze najlepse plaze na svetu. More je mirno, cisto i toplo. Zbog blizine sa Srbijom, zaista smatram da je suludo da Srbi letuju na drugim destinacijama kad mogu u Grcku. Svakako Grcka nije samo Paralija, ali cak i Paralija je neuporedljivo lepsa destinacija nego bilo koja druga u Crnu Goru ili Hrvatsku. Grcka ima vise od 6 000 ostrva, citaj vise od SEST HILJADA ostrva. Zamisli tek da pricamo o grckim ostrvima, gde bi tu bio kraj. Hrvatska i Crna Gora sto se mora tice su katastrofalne destinacije. Kanalizacija, djubre, uzasna dubina mora, hladnoca mora, kamenje umesto pesak i to ti je sve do Istre! Crna Gora i Hrvatska, nikada u istoriji nisu bile turisticke destinacije, to su postale u 70-tim godinama 20-tog veka, a Grcka je to oduvek bila. Niko normalan ne zeli da se kupa u takvom moru a dok stigne da udje da povredi stopala. Ma jedna Bugarska ima lepse plaze od hrvatskih i crnogorskih plaza, bar su sve pescane. Uopste ne zelim da ulazim u politicki kontekst ovoga, poznata je patoloska mrznja koju Hrvati i Crnogorci imaju prema Srbima i to se dokazalo i pokazalo kroz istoriji. Ovde pricamo o turizmu, ljudima , plazama i lepoti zemlje. Hrvatska i Crna Gora se ne mogu uopste uporedjivati sa Grckom. One su trecerazredne destinacije u poredjenju sa Grckom. Ja cesto saleci se zbog karstnog terena turisticka mesta u Crnu Goru i Hrvatsku nazivam " Goli Otok ".

  • marko

    27. jul 2019 | 19:10

    Cijela grcka ima plaze koje su kao da su za Bogove stvarane to nema nigdje u svijetu

  • Slucajno bi Crna Gora...oderase a nista

    27. jul 2019 | 15:18

    Grcka je divna,divne plaze... smestaj nije skup,ostalo sve jeste,ko hoce moze da ide gde hoce .... Crna Gora,Rafailovici lezaljka i suncobran 12€ za goste hotela(apartman sa doruckom i vecerom 140€ za nas 4) dva puta u Grcku sam mogao za taj novac,sad i nikad vise...rekao sam nikad vise...ovo mi je prvo letovanje kod njih bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA