Ako ne možete da se odlučite da li da letujete u Grčkoj ili Turskoj, onda je ovo pravo ostrvo za vas

Samo kilometar i po deli grčko ostrvo od Turske!

  • 40

Spaja more i planinu, spaja Grčku i Tursku...

Ako ne možete da se odlučite da li želite da letujete u Turskoj ili Grčkoj, onda je možda bolje da posetite Samos – grčko ostrvo koje je od Turske udaljeno jednim kanalom, tačnije nešto više od 1.000 metara, pa se tako jedan dan možete kupati na Samosu, a drugi u Kušadasiju!

Grci vole da kažu da je Samos jedno od retkih ostrva koje sebi nije dozvolilo da se previše razmazi, a i izgledom ne liči na ostala – brdovito je sa najvišom tačkom na planini Kerketefs na 1.433 metra. Samim tim je i Samos među retkim ostrvima povoljnim za razvoj poljoprivrede.

Ostrvo Samos

Foto: Wikimedia/Αναστασίου Νίκος / Nicosanastassiou

Ipak, šljunkovite plaže su ono što ga čini savršenim za godišnji odmor, posebno ako dolazite na odmor sa decom, a od desetine popularnih plaža sigurno je da ćete pronaći neku koja vam najviše odgovara.

Poznat je Samos i po burnoj istoriji, a baš na ovom ostrvu rođen je čuveni matematičar Pitagora i filozor Epikur. Bio je i glavni trgovački centar u vreme antičke Grčke.

Osim toga, ostrvo je dovoljno veliko da ne morate letovati uvek u istom letovalištu. Manja mesta, poput Potokakija ili gradovi potput Pitagorije idealno su mesto da se smestite.

Ostrvo Samos

Foto: Wikimedia/Bob&Anne Powell

Što se cena i smeštaja tiče, Samos spada u „jeftinija“ ostrva, tačnije ona koja će vam pružiti mnogo za malo novca, a odnedavno se nalazi i u ponudi naših agencija po ceni već od 370 evra.

Zanimljivo je da je Egejsko more u ovom delu vrlo nepredvidivo, pa tako postoje plaže na kojima se možete kupati celog leta, a postoje i one na kojima je temperatura vode toliko niska da se poredi sa Antarktikom.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    28. jul 2019 | 15:03

    Ako se ne odlucite za koju od tih destinacija, vi dodjite u CG i ugasili ste ga1/1 🤣🤣🤣

  • DARKO 100%

    28. jul 2019 | 14:56

    Ako nemozete da se odlucite gde na letovanje ili more vi dodjite kod nas na Dunav,gitara,riblja corba,i dobra zabava u vecernjim satima ,

  • PRELEPA GRCKA

    28. jul 2019 | 18:30

    Grcke plaze su najlepse na svetu. Isto ovo vazi i za sever Grcke, poznato je da na severu Grcke u regionu Soluna ali i u ostalim delovima Grcke sve do Trakije, nalaze najlepse plaze na svetu. More je mirno, cisto i toplo. Zbog blizine sa Srbijom, zaista smatram da je suludo da Srbi letuju na drugim destinacijama kad mogu u Grcku. Svakako Grcka nije samo Paralija, ali cak i Paralija je neuporedljivo lepsa destinacija nego bilo koja druga u Crnu Goru ili Hrvatsku. Grcka ima vise od 6 000 ostrva, citaj vise od SEST HILJADA ostrva. Zamisli tek da pricamo o grckim ostrvima, gde bi tu bio kraj. Hrvatska i Crna Gora sto se mora tice su katastrofalne destinacije. Kanalizacija, djubre, uzasna dubina mora, hladnoca mora, kamenje umesto pesak i to ti je sve do Istre! Crna Gora i Hrvatska, nikada u istoriji nisu bile turisticke destinacije, to su postale u 70-tim godinama 20-tog veka, a Grcka je to oduvek bila. Niko normalan ne zeli da se kupa u takvom moru a dok stigne da udje da povredi stopala. Ma jedna Bugarska ima lepse plaze od hrvatskih i crnogorskih plaza, bar su sve pescane. Uopste ne zelim da ulazim u politicki kontekst ovoga, poznata je patoloska mrznja koju Hrvati i Crnogorci imaju prema Srbima i to se dokazalo i pokazalo kroz istoriji. Ovde pricamo o turizmu, ljudima , plazama i lepoti zemlje. Hrvatska i Crna Gora se ne mogu uopste uporedjivati sa Grckom. One su trecerazredne destinacije u poredjenju sa Grckom. Ja cesto saleci se zbog karstnog terena turisticka mesta u Crnu Goru i Hrvatsku nazivam " Goli Otok ".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA