≫ 

Jedna stvar koja kvari utisak na jednoj od najlepših plaža u Grčkoj: Da li i vama ovo smeta?

Grčko ostrvo Lefkada postalo je veoma posećeno u poslednjih deset godina

  • 15

Lefkada, mnogima omiljeno grčko ostrvo, poseduje mnogo prelepih plaža i mesta koje vredi posetiti. Zbog svoje prirodne lepote i divljine u poslednjih nekoliko godina neverovatno privlači turiste iz Srbije.

Dok ste na Lefkadi sve deluje kao da vam je dato zdravo za gotovo, a kada odete s nje i pogledate fotografije koje ste napravili, tek tada shvatite u kakvoj prirodnoj lepoti ste se nalazili.

 

Lefkada je specifična po tome što poseduje veliki broj plaža koje su uvršete za najlepše u Evropi. Mnoge su divlje i sačuvale su autentičnost pa ako se upustite u avanturu na Lefkadi, ne krećite bez suncobrana i ručnog frižidera, jer mnoge plaže nemaju ležaljke ni barove.

Većina plaža su nepristupačne i morate se pomučiti da do njih stignete pa se preporučuje nošenje patika umesto japanki ili papuča kako bi planinarenje prošlo sigurno.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Julia - Athens/Greece (@julialohea) on

 

Po rečima Grka najlepša plaža u celoj Grčkoj se nalazi upravo na Lefkadi i zove se Porto Kaciki.

Nekoliko puta je proglašavana kraljicom evropskih plaža, a zvanično spada u 6 najlepših plaža sveta.

Ove godine čuveni francuski magazin "Paris Match" objavio je listu manje poznatih plaža u Grčkoj baziranu na iskustvima sa TripAdvisor-a. Među najlepšim je proglasio Porto Kaciki na Lefkadi, koja je omiljena i među srpskim turistima.

Plaža Porto Kaciki se nalazi na jugozapadu Lefkade, oko 40 kilometara od glavnog grada, a mnogi je smatraju i zaštitnim znakom ostrva.

Do plaže možete doći na dva načina - brodom i kolima.

 

Brodovi saobraćaju iz Nidrija i Vasilikija, a cena karte između 15 i 20 evra zavisno od prevoznika.

Ukoliko dolazite kolima očekuje vas duga i spora vožnja serpentinama po ne tako lepom putu, a kada stignete auto možete parkirati na parkinugu iznad plaže po ceni od 3 do 5 evra. Odmah pored se nalaze kantine gde možete da kupite hranu i piće jer na plaži nema kafića.

 

Prirodna lepota ove plaže može da bude ometena gužvom koja je prilična kako u sezoni tako i u junu i septembru zbog neverovatne popularnosti ovog ostrva, ali i same plaže. Deo plaže uz kamenje je ograđen zbog odrona što joj prilično sužava mesto za boravak turista.

Dodatnu gužvu stvaraju brodovi koji krstare oko ostrva pa se redovno zadržavaju sa svojim putnicima ispred Porto Kacikija. Turisti koji vole mir zameraju veliku gungulu koja se stvara na ovoj rajskoj plaži.

 
 
 
View this post on Instagram

goodmorning In the morning⛱🌞🌡from Lefkada 💙A post shared by Ιωάννα (@ioanna_efthalia_skp) on

 

Neki turisti su na internetu pisali kako im je uživanje kvarila u buka koju prave zaposleni iz kantina iznad plaže koji raznose hranu turistima i primaju narudžbine.

Najbolji savet je da ukoliko želite ovu plažu da vidite u miru i bez gužve dođete što ranije ujutru i tako će vam ostati u najboljem sećanju.

VIDEO: Ako volite tirkizno more, peščane plaže, mir... Onda je ovo mesto u Grčkoj idealno za vas

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Odo

    1. avgust 2019 | 12:02

    Odes na lefkadu, i posle ti nijedna plaza ne valja.. Cuvajte je za posle.. Plaze ogromne,nema guzve, more cisto..Iskreno mi je Katisma bolja i bliza.. MILOS je najlepsa ali oznojis se dpk dodjes.. Svaka preporuka za Lefkadu.

  • Rodjak

    1. avgust 2019 | 13:24

    Jedna stvar koja kvari utisak su srbijanski turisti

  • Milan M

    1. avgust 2019 | 12:31

    Ja volim plaže koje nemaju plažne barove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA