Ovih 6 gradova Evrope imaju najlepše plaže, a među njima je i jedan hrvatski grad

Mediteranski grad kao jedna od preporuka za evropsko letovanje

  • 9

Novinari medija The Guardian napravili su listu šest gradova, od Belgije do Grčke, koji imaju najlepše plaže, a hrvatski Rovinj je jedan od njih.

Kadiz, Španija 

Kadiz je grad tornjeva u Andaluziji i ovde možete videti brojne vetrenjače, ali i velike kule. Najviša Torre Tavira od 129 metara sagrađena je 1700-ih i korišćena je za posmatranje trgovačkih brodova. Spada među najstarije gradove Španije, a osnovan je pre tri hiljade godina. U starom delu grada smeštena je La Caleta - najmanja gradska plaža duga 450 metara. Jedna od popularnih plaža je i Santa Maria koja je idealna za sve one koji dolaze s porodicom na odmor. Grad je okružen morem na tri i po strane.

Na plažama se nudi bioskop na otvorenom, mnoštvo barova i klubova. Znamenitosti koje možete posetiti su: najstariji rimski teatar u Španiji, dve tvrđave San Sebastián i Santa Catalina, i gradski muzej gde se kriju brojni predmeti koji prikazuju burnu gradsku prošlost i brojne osvajače grada.

Tulon, Francuska 

Tulon je grad i mediteranska luka koja se nalazi na jugu Francuske, samo 80 km jugoistočno od Marselja. Osnovali su ga Rimljani i bio je glavna pomorska baza u 15. veku. Ima najtopliju i klimu u kontinentalnoj Francuskoj. Javni prevoz u ovom gradu dobro je razvijen i povezuje stari grad s turističkim mestima. Pojedine od najlepših peščanih plaža ovog mesta su Les Sablettes, La Vigie i La Mitre gde ljubitelji vodenih sportova mogu uživati u surfovanju i vožnji kajaka. U istočnom predgrađu Le Mourillon takođe imaju jedinstvene peščane plaže. Znamenitosti koje možete posetiti su Azijska umetnička galerija i Muzej fotografije.

 
 
 
View this post on Instagram
Bel été à #toulon #portdulevant #sunsetlovers #igersfrance #jaimemaville #pointu #frontaletoulonA post shared by DestinationSud (@destinationsud_83) on

Rovinj, Hrvatska

Jedan od gradova koji takođe oduševljava je i hrvatski Rovinj. Nalazi se na jugozapadnoj obali Istre i zajedno s Porečom je njen najjači turistički centar. Klima ovog područja je mediteranska. Ono što bi trebalo da posetite je Crkva Sv. Eufemije, kamenolom Fantazija, Zavičajni muzej grad i pozorište Gandusio. Najlepše plaže nalaze se na jugu.

Rovinj YouTube/ Printskrin

Kaljari, Sardinija

Kaljari se nalazi u centru Sardinije. Osnovali su ga Feničani. Danas predstavlja zanimljivo turističko odredište. Poznat je po prelepim peščanim plažama u naseljima oko Anđeoskog zaliva (Golfo degli Angeli). Staze koje se nalaze uz obalu mogu koristiti trkači i biciklisti, postoje klubovi za ronjenje i jedrenje, a tu je i odbojka na pesku. Ono što bi trebalo da posetite je prirodni park Molentargius, Arheološki muzej, azijske galerije, Etnografski muzej, Nacionalnu umetničku galeriju i rimski amfiteatar.

 
 
 
View this post on Instagram
#buongiorno #cagliari #casteddu #sardegnafood #italybeautiful #sardiniaforeverA post shared by Giorgio Nonnis (@dylan_giorg) on

Volos, Grčka

Volos je kopnena luka u Grčkoj. Istorija ovog mesta, moderna kultura i odlična hrana čine ovaj grad primamljivim za letovanje. Ovde ćete uživati u razgledanju brojnih vila, gradskih većnica, prelepih crkava i muzeja. Šetnja Avenijom Argonauta će vas dovesti do luke na zapadnoj strani grada gde se pruža prekrasan pogled na more. Jedna od najpoznatijih plaža je Milina. Sve plaže su čiste i potpuno sigurne.

Ostende, Belgija

Ostende je gradić na obali Belgije. Jedna od atrakcija koja se u ovom gradu mora posetiti je crkva St-Petrus-en-Pauluskerk koja je sagrađena pre nešto više od stotinu godina. Muzej Atlantic Wall je, takođe, popularan. Plaža u centru grada duga je četiri i po kilometra, a prelepi pesak je ono što je čini specifičnom. Leti se na ovoj plaži otvara niz barova u kojima se nude kokteli, ali i dobar odmor u hladu palmi i suncobrana. Istočno od centra je mirnija plaža Oosteroever. Tu možete uživati u vožnji kajaka i surfovanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rerna

    6. avgust 2019 | 12:24

    I ponovo,sta nas interesuje hrvacka

  • Net

    6. avgust 2019 | 11:49

    PREKRASNO PRIZANJE Plaža Zlatni rat u Bolu na Braču najljepša na svijetu!

  • Lala

    6. avgust 2019 | 16:43

    Volim Rovinj i tamo letujem od 1966 godine ali nema lepe plaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA