≫ 

Fotografija đubreta na plaži u Grčkoj pokrenula kritike srpskih turista: Šta je s njihovom čistoćom

U Fejsbuk grupi Live From Greece potegla se prva rasparava o đubretu koje turisti ostavljaju na plaži

  • 9
djubre, plaža, grčka , halkidiki Foto: Live From Greece/ Facebook, Ivana Stanojević

Naime, admin grupe upitao je fanove kako im se dopada jedna plaža na poluostrvu Kasandra na Halkidikiju na kojoj se vidi ljudski nemar.

U dnu slike svi su uočili otpatke i đubre koje su turisti za sobom ostavili na parkingu nadomak plaže.

- Nažalost, cilj tog posta nije bio da napravim anketu da li se ljudima više sviđa ili ne ova plaža, već da se skrene pažnja na sve nas da povedemo malo računa o planeti, o okolini, o plaži na kojoj se možda kupa naš prijatelj, poznanik ili rođak...

djubre, plaža, grčka , halkidiki Foto: Live From Greece/ Facebook, Ivana Stanojević

- Ako već lokalne zajednice ne funkcioniću kako treba, svako od nas može svoje otpatke da ponese do apartmana, kuće ili sledećeg kontejnera, napisala je administratorka grupe.

Odmah su usledili različiti komentari od strane srpskih turista.

- Narod kao narod ne treba da ostavlja smeće za sobom i ja ga ne vidim na plaži sto znači da je ponet, ali izvinite, a gde je tu kontejner, pitao se jedan čovek.

- Ko je bio u Laganasu mogao je da vidi i englesku "kulturu". Ističem Engleze jer tamo preovlađuju, i oni smeće ostavljaju svuda i to je bio ubedljivo najprljaviji grad u Grčkoj u kom sam letovala. U Engleskoj bi za takvo ponašanje bili ohoho kažnjeni, komentarisala je druga žena.

- Nije u vinkli grčka čistoća, a ni sam njihov narod. Otud sve to, tačnije dobrim delom. Lično baš imam averziju na ostavljanje otpada na plaži, gledam uvek papir, flašu da bacim u kantu... Ne mogu se sad setiti gde, ali znam da smo šetali, turističko mesto neko, i nema kante bukalno u okolini. Sa zadovoljstvom sam im potom bacio flašu, bez imalo griže savesti.

- Znate šta i Grci su teški štrokavci ....obično letujem polovinom juna kad i nema toliko turista pored puteva (sporednih) su deponijice i deponijice to sve Grci bacaju jer tu nema ni plaže niti bilo čega i vikendom kad dolaze Grci pa napune plaže to đubre od slatkiša pluta po vodi....strašno. Svako treba da se posrami kad tako baca đubre, bili su ostali komentari.

VIDEO Ove plaže oduzimaju dah, bukvalno: Odnele su najviše života, a njihova lepota je nestvarna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    15. avgust 2019 | 10:28

    Sto smo mi naivni kao Framcuska sobrica.Ljudi sve to je nase djubre koje ostavljamo za sobom.Grci nisu bas marljivi da to sklone,a nama je tesko da ponesemo svoje djubre do kanti.

  • Orion

    15. avgust 2019 | 11:03

    Dok je ljudi, biće i onih koji su zalutali među ljudski rod.

  • Burek sa pastetom

    15. avgust 2019 | 11:31

    Nije to nista.. ja sam jednom u CG video kako u moru pluta paradajz i pileca pasteta! Lenstine jedne bacaju paradajz u more! Od tada nikad vise u CG, Grcka je zakon!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA