• 32

Sećate li se đubreta sa plaže na Halkidikiju? Jedna Srpkinja je uzela stvar u svoje ruke!

Fotografija đubreta na plaži na Halkidikiju pokrenula je kometare turista, ali i neke ljude dobre volje da preduzmu nešto umesto da samo pričaju

  • 32

Pre nekoliko dana u Fjsbuk grupi Live from Greece objavljena je fotografija jedne plaže sa poluostrva Kasandra na Halkidikiju koja je izazvala mnogo komentara.

Na fotografiji je prikazana velika količina đubreta koja se nalazila na parkingu nadomak plaže. Mnogi su osudili Grke koji, kako kažu ne održavaju higijenu na dobar način, a zamerke su bile i na račun manjka kanti za đubre.

Ekipa pomenute Fejsbuk stranice odlučila je da uzme stvar u svoje ruke pa su jednog oblačnog jutra, idealnog za odmor i spavanje otišli da počiste ovo đubre. Nekoliko naših ljudi, Grka, jedna Engleskinja, jedan Rumun i dvoje Albanca podsetili su nas koliko je važno da čuvamo prirodu.

- Sećate se one slike od pre neki dan?

- I od sledećeg dana?

- E pa nije nam bilo teško da se organizujemo i da pokupimo za svim onim nesavesnim ljudima koji ne shvataju da imamo samo jednu planetu i jedno more, nevezano čijim granicama pripada na karti!

31 kesa skupljenog đubreta!

Sat uloženog vremena od strane 13 ljudi!

đubre, plaža , halkidiki

Foto: Live from Greece/ Ivana Stanojevic/ Facebook

- Nas 8 plus petoro koji nam se pridružiše.

-Predsednik mesne zajednice Paljurija će ujutru svojim ličnim vozilom da pokupi to i odnese sa plaže.

Nadamo se samo da oni ostali koji su nas gledali sa plaže neće nastaviti sa bacanjem đubreta, iako je jedan krenuo da baci limenku, pa stao.

đubre, plaža , halkidiki

Foto: Live from Greece/ Ivana Stanojevic/ Facebook

- Ljudska nekultura nema granice, univerzalna je i iz tog razloga nažalost teško pobediva.

Na nama je da se borimo stalno protiv iste!

Posebno se zahvaljujemo dvojici Novosađana na pomoći ako nas prate, odličan ste dali primer sopstvenoj deci kao i paru iz Seresa i jednom kamperu koji nam se takođe pridružio, napisala je admin grupe, Ivana Stanojević.

đubre, plaža , halkidiki

Foto: Live from Greece/ Ivana Stanojevic/ Facebook

Bravo za ove savesne ljude dobre volje!

VIDEO: Baba baca smeće na travu pored pruge

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Jelena

    Nikad vise nece moja noga da kroci u Grcku.Jednosavno za taj novac idem na Malorku gde je precisto Italiji gde su plaze predivno sredjene i u Crnu Goru gde su Becici Predivno sredjeni kako hoteli tako i plaze i nema smeca kao kod Grka

  • Nikodin

    Treba da platim letovanje pa da im još skupljam đubre, nisam poludeo.

  • Cisto da rezimiramo

    Da rezimiramo, nasa gradjanka sredjivala plazu u Grckoj, vest se granici sa idiotizmom, a I jeste idiotizam. Sto bi neko od nas, samo da bude zanimljiv, sredjivao nekome plazu koji sve to naplacuje. Elem, ako se neko pobije u grckoj,krivi su ovi diVljaci iz Srbije. Ako nekome policija skida tablice, skida nama Srbima. Ako smeta nesto, gazde se zale na Srbe, nikako na Nemce, Bugare I ostale. E sad rezimirajte, koja su oni nama braca, nikakva, bas u niucemu, I jos vise, nikad nisu nista ni pomogli. Kod nas pozare gasimo sami, al su nam zato oni djipili Kanadere. Pamet u glavu, sve sto radite u Grckoj, oni naplacuju.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima