≫ 

Srpski turisti oprez! Dve velike prevare koje mogu da vam se dogode na Tasosu i Sitoniji

Zamka za turiste moguća je i u Grčkoj

  • 20
Grčko ostrvo Tasos - Thasos or Thassos Foto: Milena Đorđević

Fejsbuk stranica Nikana.gr upozorava sve turiste iz Srbije da je i u Grčkoj moguće da upadnete u takozvanu zamku za turiste, a poseban oprez savetuju ako odlazite na plažu Aliki na Tasosu i ako idete na krstarenje sa Sitonije na ostrvo Amiljani i do Plave lagune.

- Čuli ste za izraz: "zamka za turiste"? Toga ima na svim svetski popularnim turističkim destinacijama, pa i u Grčkoj. Takozvane zamke su uglavnom male i bezazlene, poput onih da vam vodič preporuči "najbolji" restoran, a restoran nije najbolji nego nudi najbolju proviziju vodiču.

- Međutim, nas interesuje vaše iskustvo sa pravim prevarama.

- Razmišljali smo da napišemo jedno upozorenje za neke događaje koji se ponavljaju i koji se mogu svrstati u neki vid prevare.

Jedna od njih je svakako ponašanje vlasnika čuvenog restorana na plaži Aliki na Tasosu gde su korisnici ležaljki uslovljeni ručkom u restoranu, a cene u restoranu mogu ozbiljno varirati od slučaja do slučaja.

- Nešto drugo što smo primetili odnosi se na Sitoniju. Postoje izleti velikim brodovima do Plave lagune i do ostrva Amuljani, ali koliko smo primetilli brod se uopšte ne zaustavlja na Plavoj Laguni (već na sasvim drugom mestu), a umesto kupanja na nekoj od prelepih plaža ostrva Amuljani, brod ih iskrcava u samu luku. Naravno, turisti nisu ni svesni da Plavu Lagunu uopšte nisu videli, kao ni predivno more po kojem je ostrvo Amuljani poznato. Da napomenemo da ovi izleti na koštaju malo.

-Pretpostavljamo da ima i drugih organizatora sličnih izleta koji rade baš onako kako treba i kako reklamiraju. Da li ste možda vi posetili organizovano Plavu Lagunu i ostrvo Amuljani sa Sitonije i kako je bilo?

- Da li vi imate neka izrazito loša iskustva sa bilo kojom destinacijom u Grčkoj (pritom ne mislimo na smeštaj)?

- Da li biste želeli da upozorite na nešto ostale turiste i da tako zajedno napravimo jednu listu sa upozorenjima za svaku destinaciju?

- P.S. Na prvoj fotografiji je Plava laguna koja uopšte nije to :) i na drugoj prava Plava laguna, navode na stranici Nikana.gr.

ostrvo, Thassos, Tasos, Foto: Pixabay

Evo kakva su iskustva podelili naši turisti:

- Pojedini naši agenti na Krfu debelo naplaćuju obilazak Srpske Kuće i ostrva Vido, govoreći turistima ukoliko samostalno odu do Srpske Kuće da im se kustos gospodin Saramandić uopšte neće obratiti, što nema blage veze sa istinom, napisao je jedan korisnik.

- Izleti za Lalariju i Egremni, niko nekaze da ne pristaju na plažu ukoliko ima vetra. Oni uredno krenu pa vas voze gde su oni zamislili. Nama se to desilo na Skijatosu, jedino tu informaciju mozeš čuti od naših turista ili vodiča, napisala je jedna žena.

- Baš tako! Ove godine je nas 6 uplatilo taj izlet i bili smo jako razočarani " plavom lagunom", jer su nas doveli na malu plažicu punu algi, a na Amuljaniju smo samo kafu popili jer su nam rekli da su plaže suviše daleko i da nećemo stići, s obzirom na vreme koje smo imali. Opet, nama i deci je bilo lepo da se vozitmo brodićem, ali definitivno izlet nije bio ono što su nam u agenciji rekli. Ni blizu, zaključila je jedna korisnica Fejsbuka.

- Coctail bar Nima na Rodosu u starom gradu. Uvukoše nas unutra, dadoše meni bez cena, donesoše koktel (čitaj obojenu vodu) i na kraju račun na blokčetu 50 evra, bilo je iskustvo još jedne naše turistkinje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile kisobran

    24. avgust 2019 | 12:08

    Ja prosle godine u CG iznajmio apartman na samoj plazi, celu noc su lajali morski psi u plićaku da nismo oka sklopili.. uzas jedan, da li je to notmalno u 21 veku? I kao vrhunac svega zenu mi je ubola osa i pokvarila nam celi godisnji odmor! A kad smo dosli u hitnu, doktorka nije htela da nam ukljuci infuziju, kaze da se za ubod ose ne ukljucuje i to je neki medicinski radnik.. Ma raspad sistema!!!

  • Turista

    24. avgust 2019 | 11:19

    Zato na izlet ne ides preko njih, vec kupis mapu,platis kartu ukoliko nemas automobil, ili nije moguce doci autom, tu je brod.Ostanes koliko zelis sat ili ceo dan.Raspitas se o redu voznje i cao, mozes i da menjas plaze, a ne tamo neko iz agencije da mi odredjuje gde cu i koliko ostati, a pri tom oderu sa cenom.Ako mozes na more sam, mozes u na izlet, intima, a ne gomila kao na sastanku..

  • Sova

    24. avgust 2019 | 11:01

    Ma nikad vise u CG.. meni jednom kad sam bio u CG padala kisa 5 dana.. i oni pričaju o nekom turizmu a svake godine im pada kisa, zemljotresi, ajkule, fekalije, kafa preko jednog evra.. ma idi bre..!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA