≫ 

Na jednom od najlepših grčkih ostrva bukte požari i to baš blizu mesta u kojem letuju srpski turisti

U toku jučerašnjeg dana evakuisano pet hotela

  • 3
Ostrvo Samos Samos / Wikimedia/Hans-Heinrich Hoffmann

Prethodna noć predstavljala je pravu agoniju za stanovnike, ali i turiste koji borave na grčkom ostrvu Samos zbog požara koji su se razbuktali nadomak turističkih mesta.

Gradonačelnik Samosa Hristodulos Sevastakih kaže da prethodni dan nije bilo nimalo prijatan za turiste i stanovnike ostrva.

- Preventivno smo evakuisali pet hotela i turiste smestili u jednu salu za fizičko gde smo im dali vodu i hranu. Međutim, već do kraja večeri su mogli da se vrate u svoje hotele. Neki od njih su želeli da budu smešteni u drugim hotelima što dalje od aktivnih žarišta, verovatno kako bi se osećali sigurnije - izjavio je za grčke medije.

Inače, požari su izbili kod mesta Mesokampo i Pitagorion u kojem se nalazi i dosta srpskih turista.

Iako je opasnost prošla, nije poznato da li su srpski turisti bili u hotelima koji su evakuisani uzimajući u obzir da se u ponudi srpskih agencija najviše apartmana nalazi upravo u Pitagorionu.

Srećom, rano jutros požar je stavljen pod kontrolu i više ne preti naseljenim oblastima i hotelima iako još uvek nije ugašen.

VIDEO: Bukte požari u Grčkoj: Posle Evije, vatra planula na Tasosu i kod Tebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA