E, to je prava Grčka: Evo zašto ne smete ispuštati stvari iz vida ako letujete na grčkom ostrvu

Jer koze svuda vrebaju

  • 7
koze na kritu

foto: Telegraf.rs

Zaštitni znak grčkih ostrva su svakako koze, koje se i pored prisustva turista osećaju toliko prijatno da im nije problem ni da se spuste do plaže i popiju kafu.

Snimak koji je nastao na ostrvu Simi prikazuje jarca, koji je bez problema dok su se ljudi kupali u moru, popio ceo frape, a još i polizao ostatke.

Da ni same koze više ne biraju šta će da jedu svedoči ovaj snimak koji je pogledan preko 60 hiljada puta.

Na Kritu su pak, koze najnormalnija pojava, pa tako često morate i da čuvate svoje stvari jer se čini da su pomalo ljute što im uzurpirate njihovo prirodno stanište.

Ono što je zanimljivo jeste da ako se na nekom od grčkih ostrva uputite na neku od divljih plaža potpuno je izvesno da ćete na putu naići na koze koje morate ispoštovati i koje imaju prvenstveno prolaza, makar odlučile malo da odmore nasred puta.

koze na kritu

foto: Telegraf.rs

Tako i postoji nenaseljeno ostrvo Poliegeos u Kikladima na kojem vladaju samo koze, pa ako se odlučite na jednodnevni izlet budite spremni da će vam društvo praviti samo i isključivo priroda i koze.

koze na kritu

foto: Telegraf.rs

Ako ste posetili neko grčko ostrvo opišite nam vaš susret sa kozama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    1. septembar 2019 | 13:45

    Ova taman za Haradinaja.

  • 😎

    1. septembar 2019 | 15:43

    Na Tasosu moraš dobro da paziš da se ne sudariš sa ovcom na putu. Dok stigneš do čuvenog Koste na jagnjetinu zgazićeš bar jednu na putu.😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA