Srbi na visokoj nozi: U Beogradu doručkuju u pekari, ali na letovanju im smeta "jednoličan doručak"

Da li su ovakve žalbe opravdane?

  • 13
doručak foto: pixabay.com

"Našla se vila u čem' nije bila" možda na najbolji mogući način opisuje stav srpskih turista koji uprkos tome što su aranžman platili jedva 200 evra očekuju vrhunski kvalitet letovanja i agenciju smatraju majkom i ocem.

Tako je nedavno na jednoj grupi posvećenoj Turskoj osvanula fotografija hotelskog obroka sa komentarom da je "doručak sedam dana bio isti", pa samim tim nezadovoljavajući.

Komentatori su pak, u neverici zamolili gospođu koja je objavila sliku sasvim solidnog doručka da im odgovori šta je to što kod kuće jede svako jutro? Da li je u pitanju raznovrsnija hrana od hotelske ili možda još ekskluzivnije namirnice poput kavijara ili ovčjeg mleka?

Kako je za "Telegraf" istakao Aleksandar Seničić direktor Jute, najviše žalbi uglavnom dolazi od onih koji su uplatili najjeftnije aranžmane, a ljudi uvek nađu nešto što im smeta.

- Najsmešnija nam je bila žalba jednog korisnika apartmana kome je naplaćena kazna za parking. On se, naravno žalio i tražio da mu agencija vrati pare za to što je platio kaznu jer mu nisu napomenuli da tu ne sme da se parkira, bez obzira na to što postoji znak da ne sme. Njegovo pismo ima dve strane, a u njemu objašnjava čitav proces, sa sve svojim mislima u tom trenuku koje su bile dosta eksplicitne - počinje Seničić.

Pa, među svim žalbama bilo je onih kojima je smetalo jer je kuća uzbrdo od mora, a ne nizbrdo, da vodič neće da bude psihijatar, da je hrana ista, da ima komaraca, itd, itd.

Glavno pitanje je pak, da li i u slučaju turističkih aranžmana važi pravilo koliko para, toliko muzike?

Pa, da.

U hotelima sa 3 zvezdice svakako ne možete biti iznenađeni ako je doručak uvek sačinjen od istih namirnica, dok u hotelima sa 5 zvezdica imate opciju švedskog stola. Shodno budžetu, izabraćete i opciju, a taj budžet odrediće i mnoge druge detalje vašeg letovanja, ali ne i sam kvalitet letovanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 937

    4. septembar 2019 | 14:27

    Nase devojke pogotovo, kuci prazan frizider a od decka trazi pticje mleko...

  • SAŠA FRANKFURT

    4. septembar 2019 | 14:53

    Plate letovanje 200€, i još gunđaju?! To samo naši mogu!!

  • Dusan

    4. septembar 2019 | 15:07

    Skorojevici...njima medalju treba dati zato sto nadju apartman za 200 e

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA