• 4

Sve više turista u Srbiji: Pogledajte koje destinacije naše zemlje stranci najviše vole da posete

Gde odmaraju domaći, a gde strani turisti?

  • 4

U Srbiji je, u prvih sedam meseci 2019. godine, boravilo 2.042.667 turista, što je za 5% više u odnosu na isti period prethodne godine. Srbija beleži i rast od 6% u broju noćenja, sa brojkom od 5.689.005.

Domaći turisti, kojih je za 6% više, najviše su se odmarali na Zlatiboru, u Vrnjačkoj Banji, Sokobanji i na Kopaoniku. Mereno brojem ostvarenih noćenja, domaći gosti su najviše boravili u banjskim mestima (37%), a zatim i u planinskim mestima (36%).

Zlatibor

Foto: Telegraf

Inostrani turisti beleže rast od 5% u broju dolazaka, dok je rast u broju noćenja 6%. Stranci najviše borave u Beogradu, Novom Sadu, na Kopaoniku, Zlatiboru, Vrnjačkoj Banji i Sokobanji.

Značajan rast ostvaraju turisti iz Kine, kojih je u prvih sedam meseci više za 51%! Dvocifren rast u broju noćenja ostvarili su i turisti iz Rusije (+40%), Nemačke (+21%), Hrvatske (+17%), Bosne i Hercegovine (+15%) i Turske (+14%).

(Telegraf.rs/Turistički Svet)

Komentari

  • pera kojot

    Splavovi?

  • 😳😳😳

    Bas sam primetio dosta Kineza turista u Vrnjackoj Banji i to je lepo i sva sreca samo sto ih vode strogi centar to jest setaliseta,nedaj boze da idu vqn tog kruge,sve ruglo,prljavstina,kante pune svakog dana i pored kante,nikad prljavija Banja

  • Provincijalac

    Plavi most

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima