≫ 

Svako veče piju i drogiraju se, kako je to moguće? Odgovor leži u "leku" koji košta 1.000 evra

Skuplje od droge i alkohola plaćaju terapiju nakon žurke

  • 3

Inovativna IV terpija koja „ubija“ mamurluk pojavila se prošle godine na Mikonosu, a ove godine je već postala svakodnevnica turistima koji su došli na ostrvo s jednim ciljem - da piju i da se drogiraju.

Nova moda na Ostrvu seksa, droge, alkohola i neprestanih žurki je infuzija koja u sebi sadrži serum koji će vas „vaskrsnuti“ posle jednog ovakvog provoda.

Sada se na ostrvu nalaze i čitavi timovi lekara koji su pokrenuli ovaj biznis i, prema rečima grčkih medija, zarađuju ozbiljan novac od toga.

U pitanju je koktel terapija pomoću koje pacijent dobija jake vitamine direktno u krv – magnezijum, vitamin C, kalcijum i nekoliko vrsta vitamina B.

Tvorci ove terapije koji su poznatiji sa one strane Atlantika, tačnije u gradovima poput Majamija, Las Vegasa i Los Anđelesa smatraju da zahvaljujući prodoru vitamina i minerala direktno u krv, organizam može reaguje efikasnije od tableta sa istim sastojcima.

Upravo tako turisti izbegavaju mamurluk i nus-pojave svega onoga što su konzumirali prethodnu noć.

Međutim, ono od čega vam neće biti dobro definitivno je cena jedne ovakve terapije.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели ivtherapymykonos (@ivtherapymykonos) дана

Prošle godine terapija „trežnjenja“ u jednoj od vila koštala je 250 evra, a ove godine cena se učetvorostručila ponajviše zbog mnogo većeg broja privatnih žurki koje se održavaju u privatnim vilama na ostrvu.

Lekari koji sezonski rade na ostrvu navodno ovaj novac dele sa posrednicima koji im dovode klijente i upravo je to razlog zašto trenutno infuzija košta 1.000 evra, naravno na crno.

Ono što je još zanimljivije jeste da je ova infuzija nije dobra za svakoga. Osobe sa srčanim oboljenjima bi trebalo da budu oprezne jer bi ovakav koktel mogao još više da optereti srce. Takođe, pacijenti bi trebalo da znaju da svaki put kada im igla prodre u telo, postoji mogućnost od infekcije ukoliko promaše venu, pa je savet ovako nešto raditi samo u klinikama.

VIDEO: Glavobolja od vina, a nigde aspirina: Gore mamurno jutro niko nije imao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maria

    10. septembar 2019 | 11:08

    Infekcija ukoliko promase venu???

  • KimDzong

    10. septembar 2019 | 12:29

    Kakva je ovo glupost,infekcija ako promase venu?!😰

  • Zoo Cuvar

    10. septembar 2019 | 14:04

    Ovu koktel infuziju naši lekari primenjuju godinama kad dodju mamurni na posao. Lično sam se uverio pre desetak godina. Za droge ne znam to prvi put čujem jer pitanje je šta sa ovisnosti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA