≫ 

Dva ciklona su sravnila ovo ostrvo sa zemljom, ali mu to nije oborilo cenu od 32 miliona dolara!

Ostrvo Dank će se na velika vrata vratiti na turističku mapu sveta

  • 1
dunk island

Foto: Shutterstock

Ciklonom uništeno ostrvo Dank, bivši australijski raj koji je zaboravljen od 2011. godine, konačno je prodat za čak 32 miliona dolara!

Nekada popularno letovalište koje je opustošio ciklon Jasi stavljeno je na prodaju, kako bi novi investitor od njega mogao da napravi raj na koji još od 2011. godine čekaju stanovnici Kvinslenda.

Dunk island

Foto: Wikimedia/Riftreef/Mike Kean

Iako je londonska kompanija Mayfair 101 već iskeširala skoro 32 miliona dolara, obećavajući da će ostrvu vratiti staru slavu, treba imati na umu da je prvo ciklon Lari 2006. naneo popriličnu štetu ostrvu, a onda ga je "dokrajčio" ciklon Jasi 2011. godine.

Od tada ostrvo je napušteno i nema turista.

Dunk island

Foto: Wikimedia/Rich Boakes

Međutim, nema sumnje u to da postoji potreba i želja stanovništva da se ostrvo što pre vrati u funkciju jer je predstavljao omiljenu letnju Meku za stanovnike Kvinslenda.

Prethodni vlasnik koji je po mnogo nižoj ceni kupio tada uništeno ostrvo, nije imao previše strpljenja, pa ono od tada stoji zapušteno. Kompanija Mayfair 101 pak, planira da stvori "jednu od najegzotičnijih destinacija u azijsko-pacifičkom regionu".

Ostrvo se nalazi samo 4 kilometra od obale i definitivno je pravi egzotični raj za odmor u bungalovima pod palmama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fobijan

    22. septembar 2019 | 15:26

    Ma bas je Australojski raj,mozda ali samo na slici!Zmije,pauci,ajkule,meduze,bube,krokodili ne znas sta je od cega ozrovnije i smrtonosnije!Priroda jeste prelepa ali neka hvala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA