≫ 

Grčko ostrvo na kojem fotografisanje košta čak 800 evra: "Fotografi rade i po 12 sati dnevno"

Turisti ne žale novac

  • 4
Santorini magla

Santorini foto: Sergio Panić

Magični predeli Santorinija čine ovo ostrvo jedinstvenim na svetu, pa nije ni čudo što turisti iz celog sveta žele da ga posete.

San za hiljade turista iz celog sveta jeste da imaju savršenu fotografiju baš na Santoriniju.

Znaju to i Grci, pa su od fotografije napravili unosan biznis.

Jeste, možete vi i telefonom da se slikate, ali ako želite profesionalnu fotografiju, onda doslovno na svakom ćošku možete platiti profesionalnog fotografa.

I nije uopšte jeftino!

Santorini, Grcka

Foto: Pixabay

Profesionalne fotografije uglavnom unajmljuju Amerikanci, a prema katalogu 4 sata usluge fotografa košta čak 800 evra (bez PDV-a), a za taj novac dobijate 160 fotografija sa četiri najatraktivnije lokacije sa kojih se pruža najlepši pogled.

Polovina vremena i fotografija iznosi 450 evra, ali turista može izabrati samo dve lokacije za slikanje.

Santorini

Foto: AP/Tanjug

Najjeftnija usluga fotografa košta 140 evra, a za taj novac dobićete 20 profesionalnih fotografija sa jedne lokacije jer "fotograf ne može da izdvoji više od pola sata za vas".

Kako piše "Proto tema", fotografi su tokom celog leta bukirani što za venčanja stranaca, što za turističke grupe koje žele da ovekoveče svoje prisustvo na ostrvu.

Fotografi će vas prilikom dogovaranja termina putem mejla obavestiti da možete da platite i kreditnom karticom zbog čega se iznos uvećava za 24 odsto, što će vas naterati da platite gotovinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    26. septembar 2019 | 21:02

    Bila sam pre par godina. Santorini se ne moze uporediti ni sa jednim ostrvom u Grckoj, jedinstven je. U svitanje prilazimo trajektom a od pogleda na ostrvo dah staje...bele kuce sa plavim krovovima i prozorima se vide visoko gore na kamenom ostvu....predivno.

  • Gagi

    26. septembar 2019 | 17:35

    Bio ove godine. Lepo je ali nije naj naj Kinezi masovno se setaju u zombi odelima i slikaju. Przi sunce pa moraju tako. Plus size zena i devojaka nije bilo,bazeni puni sexi riba. Plus size samo za sirotane izgleda!

  • Jan

    27. septembar 2019 | 00:24

    Bio pre3 sedmice za mene bez veze lepsi mi je Naxos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA