≫ 

Da li znate koji grad u Grčkoj se smatra zimskim Mikonosom? Cena noćenja tek od 12.000 dinara

Kosmopolitski planinski gradić Arahova je savršeno mesto ako želite da budete viđeni tokom zimske sezone u Grčkoj.

  • 2
Arahova

foto: pixabay.com

Na jedva dva sata vožnje od Atine, Arahova se u Grčkoj često naziva „zimskim Mikonosom“ zahvaljujući dobrostojećim Atinjanima koji provode vikende tokom zime upravo ovde.

Na padinama planine Parnasos, Arahova predstavlja neočekivani komad Švajcarske u srcu Grčke. Zimovalište svoju slavu duguje ponajviše kosmopolitskom duhu dobro ukombinovanom sa tradicionalnim i lokalnim običajima, kao i velikim ski-centrom Parnasos.

Arahova

foto: pixabay.com

Kelarija, Terolaka i Gerondovrahos su tri glavne lokacije za skijanje od kojih samo Kelarija ima 15 staza, 23 ski-lifta i nalazi se na nadmorskoj visini od 2.280 metara tako vam pružajući gotovo sve opcije ukoliko ste iskusni skijaš. Za početnike ski-centar nudi i veliki broj škola za početnike.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Christos Doxas (@christos_doxas) on

 

Ako ste pak, ljubitelj dugih šetnji, bezbroj kilometarskih staza dovešće vas do kristalnih izvora i vodopada visokih i do 80 metara.

Osim skijanja, Arahova je idealan grad da u njemu provodite jesenje dane. Obavezno isprobajte lokalni sir formaela, koji se prodaje samo ovde i lokalni cipuro u jednom od bezbroj tradicionalnih restorana.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aurélie Ionescu (@ionescuaurelie) on

 

Čim padne mrak, Arahova nudi veliki broj barova, klubova koji rade sve do ranih jutarnjih časova.

A nije da Arahova ne obiluje istorijom. Samo 30 kilometara od Arahove nalazi se prelepi manastir Sv. Luke, jedno od najznačajnijih vizantijskih dela arhitekture u Grčkoj. U obližnjem selu Distomo nalazi se i Mauzolej u čast žrtvama nacizma iz Drugog svetskog rata. Međutim, ono što je najpoznatije je definitivno arheološki lokalitet Delfi koji je takođe udaljen samo 30 kilometara.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LAMPROS.P (@lamprosp3) on

 

Ukoliko se nađete u Grčkoj tokom hladnih dana, Arahova je zaista mesto koje bi trebalo da obiđete, ali imajte na umu da cene nisu baš tako pristupačne, pa se tako cena noćenja u dvokrevetnoj sobi kreće od 12.000 dinara, pa naviše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija Iz Djevdjelije

    6. oktobar 2019 | 16:48

    Ako vam je skupo spavanje spavajte u Kamenoj Vurli, (banja), na moru preko puta Evije. Ima tamo puno nasih Makedonaca, rodom iz Soluna, Vodena, Lerina, sa kucama. Nocenje nije skupo zimi a ima i banja, pored mora ste, skijate sa Atinjanima (malo snobovima ali Atinjani su to...), na Parnasosu, koji je 50ak km od Vurle, (Atina je udaljenija!). Eto resenja da se i vi osecate arinjanima, mada je Kopaonik 10 puta bolji i atinjanima 1200 km daleko, pa moraju na Parnasos :-))) Pozdrav iz Djevdjelije, na jedva 400 km od Parnasosa, mada je nama Kozuf iznad glave i opet bolji do Parnasosa. Ali nema atinjana kod nas, ima po nekog solunjana ili vodenaca iz Vodena.

  • Miks

    6. oktobar 2019 | 17:03

    Inače je dobio ime od slovenske reči orah. Prevod bi bio orahovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA