≫ 

4 planine u Srbiji koje su jeftinije od Kopaonika i Zlatibora za čak 5.000 dinara

A podjednako lepe

  • 12
Kopaonik Kopaonik / foto: Tara Tomović

Iako su Kopaonik i Zlatibor dve najpopularnije planine u Srbiji, definitivno su i najskuplje jer diktiraju trendove domaćeg turizma.

S obzirom na to da se bliži 11. novembar Dan primirja u Prvom svetskom ratu i da pada baš u petak, produženi vikend je idealan za jesenji predah na nekoj od srpskih planina.

Međutim, nisu sve tako pristupačne.

Zlatibor Zlatibor / foto: pixabay.com

Naime, dva noćenja na Zlatiboru ne koštaju manje od 8.000 dinara, a prosečna cena u nekom od apartmana nedaleko od jezera kreće se oko 9.300 dinara.

S druge strane, u centru Kopaonika nema smešataja ispod 10.000 dinara, a povoljna opcija može biti vikend naselje udaljeno nekoliko kilometara gde noćenje kreće već od 5.000, pa naviše.

Koje su planine pristpačne, a obiluju prirodnim lepotama?

Srbija, Planina Tara Tara / Foto: A. Nalbantjan

Još uvek nekomercijalizovana i netaknuta Tara savršen je izbor za trodnevno putovanje, pa tako cene smeštaja za dve osobe u apartmanu za dva noćenja koštaju već od 4.600 dinara. S obzirom na veliki broj kuća koje se izdaju možete proći još povoljnije, pa tako brvnara za šestoro košta samo 9.393 dinara za dva noćenja.

Stara planina Foto: Telegraf

Tu je i Stara planina koja postaje sve popularnija, a 2 noćenja u nekoj od kuća na njenim obroncima kšta između 4 i 5 hiljada dinara.

Fruška Gora je najbliža stanovnicima Beograda i Novog Sada za trodnevni beg, a zahvaljujući razvoju domaćeg turizma ima i te kako šta da ponudi. Dva noćenja koštaju u proseku oko 5.000 dinara.

Rtanj Rtanj / foto: pixabay.com

Ipak, još uvek neotkriveno blago Srbije, ali i jedna od najspecifičnijih planina Rtanj ima brojna naselja u svom podnožju u kojima 2 noćenja koštaju samo 4.000 dinara. Ova planina idealna je za one koji vole da se kreću i trodnevni odmor provedu aktivno.

Video: Jelena se popela na vrh Stare Planine i shvatila da je ispod nje more

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    29. oktobar 2019 | 12:45

    Ma možete da pričate šta hoćete ali Zlatibor nema više dušu planine. To je sada grad...

  • Pekson12

    29. oktobar 2019 | 12:59

    I to je tacno da je Zlatibor izgubio dusu,preterali su sa izgradnjom

  • Srećko

    29. oktobar 2019 | 13:29

    A Divčibare?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA