≫ 

Jedan deo Beograda nalazi se na listi najlepših kvartova na svetu

Jedan kvart u Beogradu je poseban po mnogo čemu za turiste širom sveta

  • 0

Kako bi turistima pomogao da obiđu sva zanimljiva mesta na planeti Time Out je kreirao listu od 50 najboljih kvartova na svetu.

U anketi je učestvovalo preko 72 hiljade ljudi, a od njih je traženo da odaberu kraj grada koji je pun dešavanja koje ljudi mogu da dožive po pristojnim cenama.

Nije reč mestima koja su centralna za obilazak turista, već je više reč o popularnim mestima koje obilazi lokalno stanovništvo.

Lista sadrži 50 gradova širom sveta, a verovali ili ne i jedan kraj u Beogradu našao se na listi. U pitanju je Dorćol, možda najurbaniji kraj u Beogradu.

Kuća Bete i Riste Vukanovića Kuća Bete i Riste Vukanovića danas, Dorćol/ Foto: Dušan Veselinović/Telegraf.rs

Na prvom mestu nalazi se kraj Aroios u Lisabonu, na drugom je Šimokitazava u Tokiju, a na trećem mestu našao se kraj Onikan u saveznoj državi Lagos.

Dalje su se nizala sledeća mesta po svetu: Veding u Berlinu, Historic Filipinotown u Los Anđelesu, Sen Deni u Parizu, Astoria u Njujorku, Embajadores u Madridu, Pilsen u Čikagu, Pekam u Londonu...

Stari Beograd Grafika E. Brojmana. Dorćol 1846. godine, rad u prirodi. Krajnja džamija desno je Sindžirli-džamija. Foto: Arhiva

Nakonj brojnih kvartova širom sveta, na 50. mestu našao se i beogradski Dorćol, kraj koji se nalazi u najstarijem gradskom jezgru, koji je pun različitog sadržaja, urbanih gradskih ljudi, a mnogi kažu da je savršen za život, ali i za turistički obilazak.

Video: 10 skrivenih jezera u Beogradu

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA