≫ 

Čik zapalite cigaretu u ovom grčkom gradu: Kazne su i do hiljadu evra!

Verovali ili ne, u jednom gradu se zabrana pušenja i te kako poštuje

  • 7
KOZANI, MACEDONIA, GREECE

Foto: Shutterstock

Kada je pre dve godine grčka političarka Dora Bakojani posetila kancelariju gradonačelnika Kozanija krenula je da zapali cigaretu. Službenici su joj tada rekli da je pušenje u zatvorenom prostoru zabranjeno. Ona im se zahvalila na tome što su je podsetili na pravila.

Čitava situacija postala je viralna na društvenim mrežama i ponovo pokrenula pitanje – šta je sa zabranom pušenja u Grčkoj?

Još od leta 2017. godine, grad Kozani je jedan od malobrojnih u čitavoj zemlji koji je u potpunosti zabranio pušenje u zatvorenim prostorima. Inače, zakon je u čitavoj zemlji na snazi još od 2009. godine, ali...

KOZANI, MACEDONIA, GREECE

Foto: Shutterstock

Kazna za pojedinca koji bude uhvaćen u zatvorenom prostoru sa cigaretom biće viša od 1.000 evra, a policija mnogo oštrije kontroliše lokale posle 22 časa.

“Smatram da je primena zakona protiv pušenja pitanje demokratije i zaštita javnog zdravlja. Od nekoga i u Grčkoj mora da počne. To što postoji zakon koji niko ne poštuje, kao u ostatku Evrope, jeste čisto nepoštovanje“, rekao je za LIFO gradonačelnik Kozanija Lefteris Joanidis.

Stoga da znate, ukoliko se uputite u Kozani, cigaretu nemojte ni da pomislite da zapalite, a s dolaskom Micotakisa na vlast to će uskoro biti realnost i u drugim delovima Grčke budući da se snažno zalaže za opštu zabranu pušenja.

Video: Neprimereno! Žena puši na onkologiji

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA