≫ 

Raj na zemlji: Ovo je zvanično najlepše ostrvo na svetu

Ostrvo Siargao smešteno na jugoistoku Filipina proglašeno je najboljim na svetu od strane čitalaca magazina "Conde Nast Traveler"

  • 1
Filipini, ostrva Foto: Shutterstock

Filipinsko ostrvo Siargao, poznato pod nazivom Ostrvo sirena, poslednjih godina privlači sve veći broj turista koji su u potrazi za divljom, netaknutom prirodom.

Ipak, za razliku od mnogo popularnijih svetskih destinacija, ovo ostrvo je uspelo da odoli masovnom turizmu i ostane skriveno blago za sve avanturiste željne mirnog odmora.

Siargao sa površinom od 46 hiljada kvadratnih kilometara i 200.000 stanovnika smatra se pravim malim rajem na zemlji. Može se pohvaliti plažama sa belim peskom, egzotičnim šumama i umirujućom kristalno  plavom vodom.

Filipini, ostrva Foto: Shutterstock

Prelepo ostrvo je savršeno za sve koji uživaju u surfovanju. Oni koji nisu zavisnici od adrenalina, mogu se odlučiti za pešačenje kroz šume, izležavanje na plažima ili posetu čuvenim kamenim bazenima koji se nalaze u Magpupungku.

 
 
 
View this post on Instagram
I love to think of nature as an unlimited broadcasting station, through which Mother Earth speaks to us, we just gotta tune in.A post shared by Lana Kowarski (@kanalowarski) on

Ipak, ono što je važno za sve koji planiraju da ga posete jeste činjenica da Siargao nema međunarodni aerodrom, tako da je potrebno prvo da odete do Manile, Singapora, Seula ili Hong Konga, a potom da odvojite oko dva sata da biste čarter letom stigli do njega.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Laya Retreats (@laya_retreats) on

U slučaju da poseta Filipinima ne odgovara vašem budžetu, dobro je znati koja su to najbolja ostrva koja se nalaze blizu nas.

Prema izboru čitalaca "Conde Nast Traveler" magazina, top pet u Evropi su Mikonos, Krit, Paros, Iskija (svi u Grčkoj), Ibica (Španija).

(Telegraf.rs/K.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA