≫ 

Let iz pakla ka Kefaloniji: Pilot se oglasio odmah po poletanju i svih 90 putnika se uspaničilo!

40 minuta agonije za putnike na letu iz Atine do Kefalonije

  • 1

Trenutke užasa preživeli su putnici koji su se ukrcali na aerodromu "Elefterios Venizelos" ka ostrvu Kefalonija. Umesto da traje malo više od pola sata, let je trajao duže zbog tehničkog kvara koji je naterao pilota da se ponovo vrati na početno odredište - u Atinu.

Sve je počelo u nedelju u veče, a završilo se u ranim jutarnjim časovima.

Let 260 avio-kompanije Sky Express poleteo je nakon dva sata zakašnjenja, a malo što su se uzdigli pilot je obavestio putnike da postoji kvar i da bi trebalo ponovo da se vrate u Atinu.

Međutim, u isto vreme je počela oluja na Atiki zbog čega je nakon dva neuspešna sletanja, avion kružio iznad Atine što je izazvalo paniku među putnicima.

Konačno, pola sata nakon ponoći avion je konačno sleteo.

- Odmah po poletanju, pilot nas je posle pet minuta obavestio da se vraćamo nazad na aerodrom "Elefterios Venizelos" zbog kvara - izjavio je za televiziju "Open" Panaziotis Lezos jedan od putnika.

avion foto: pixabay.com

Među 90 putnika na letu bilo je i dece.

- Troje male dece i četiri bebe su bile na letu, ali i putnici koji su imali problema sa zdravljem. Deca su plakala, odrasli su paničili, svi su bili bledi - nastavio je.

Ne krije i da se on sam preplašio.

- Bio sam ubeđen da su to poslednji minuti mog života. Osim što nas je pilot svojom objavom uspaničio, turbulencije su bile neviđene. Tek posle 40 minuta leta, pilot je prvi put pokušao da sleti. Tada sam se najviše uplašio. Malo je falilo da dotaknemo pistu, kada ga je pilot ponovo uzdigao. Mislim da nas je to i spasilo.

Ono što ih je najviše iznerviralo kada je prošao strah jeste to što im iz avio-kompanije niko nije dao objašnjenje.

- Apsolutno ništa nam nisu rekli. Niko nam nije objasnio u čemu je bio problem - rekao je i dodao da je samo jedna od dve stjuardese pitala putnike da li su dobro.

Kada i zašto ste se vi pošteno uplašili tokom leta? Podelite sa nama vaša iskustva u komentarima.

Video: Akrobatsko sletanje aviona u Mjanmaru

 

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    24. decembar 2019 | 17:22

    Na moju veliku žalost od 15ak letova koje sam imao u životu u dva navrata sam proživljavao isto... Sletanje u više pokušaja.... Takve sam sreće... Ali svejedno jedva čekam da letim ponovo.... Nisam nekoliko godina već

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA