Jeziva strana popularnog grčkog ostrva: "Moja ćerka je izvršila samoubistvo jer su je tamo silovali"

Nije prvi put da je letovanje u Laganasu bio razlog za okončanje jednog mladog života

  • 3
Julie Crowe, Zakintos, Laganas, silovanje Foto: Facebook/Julie Crowe

Britanska javnost šokirana je slučajem koji je tek sada isplivao u javnost, a tiče se osamnaestogodišnje devojke iz Irske koja je u novembru izvršila samoubistvo nakon što je letos silovana na Zakintosu.

Osamnaestogodišnja Džuli Krou doživela je noćnu moru na letovanju na Zakintosu, konkretno u ozloglašenom Laganasu kada ju je, navodno jedan Šveđanin silovao. Od tada se mučila sa depresijom, a 4. novembra je izvršila samoubistvo za koje se tek sada saznalo u britanskoj javnosti, nakon što je njena majka odlučila da priča za "San".

Ana Krou je ispričala da je njena ćerka prošlog leta letovala na Zakitonsu sa drugaricama, a za 10 dana je čak u dva navrata doživela seksualno zlostavljanje. Prvo veče na ostruv joj je prišao jedan muškarac koji ju je zgrabio i pokušao da je poljubi dok je drugi pokušavao da joj zavuče ruku u pantalone. Prvi put je uspela da pobegne.

Dva dana kasnije ju je jedan plavi muškarac, koji joj je rekao da je Šveđanin, drogirao i silovao u nesvesnom stanju. Kako je ispričala majci, na silu joj je gurnuo tabletu u usta nakon čega je počelo da joj se vrti u glavi. Posle toga se čitavog incidenta sećala kroz maglu.

Džuli Krou foto: Facebook/Julie Crowe

Džuli je ispričala da se probudila narednog jutra i da je videla krv na čaršafu, ali i modrice na telu kada je shvatila šta joj se dogodilo. Kasnije je tek od drugarica saznala da su videle jednog plavog muškarca u njenoj sobi i da su shvatile da je u pitanju Šveđanin kojeg je upoznala prvo veče.

Kada se vratila sa letovanja priznala je majci da je gej. Potom se mučila sa spavanjem, imala je noćne more, a kada je Ana shvatila da se nešto dešava sa njenom ćerkom, ova ju je pozvala na posao i priznala da mora nešto strašno da joj ispriča i da više ne može da se bori sama sa sobom.

Nažalost, Džuli je izvršila samoubistvo 4. novembra prošle godine, a pronašao ju je otac.

Dva meseca kasnije njena majka je odlučila da progovori za britanske medije i upozori sve mlade devojke o tome šta se dešava u ozloglašenom Laganasu na Zakintosu gde letuje najviše tinejdžera iz Britanije.

- Džuli nije uspela da popuni praznine i da shvati šta joj se dogodilo. Da bi popunila te praznine i pronašla spas, ona je odlučila da prekine svoj život - ispričala je Ana.

Šta se dogodilo sa nekada mirnim letovalištem?

Greece, Zakynthos, Laganas, street, night, Grcka Zakintos, Laganas Foto: Profimedia/Alamy

Prva stvar koju turisti primete na grčkom ostrvu Zakintos je njegova zadivljujuća lepota. Predivno Jonsko more, ostrvo koje obiluje peščanim plažama, litice i šume, a prema legendi bio je omiljeno misto blizanaca Artemisa i Apolona, poznatih mitskih ličnosti.

Druga strana ovog ostrva je ta što je ono poznato po provodu. Tu su noćni klubovi, festivali na plaži, koji turistima pružaju isti doživljaj kao i Ibica i Tajland. Prevelika količina alkohola i nekontrolisane žurke su dovele do toga da se s godinama poveća broj incidenata, koji se neretko završavaju i smrtonosnim ishodom.

I Srbi su bili deo priče zbog koje je Laganas ozloglašen nakon što je početkom jula 2017. godine američki turista Bakari Henderson na smrt pretučen. Za tuču ispred bara je okrivljena grupa srpskih turista koja se trenutno nalazi u grčkom zatvoru.

Laganas foto: pixabay.com

Godine 2008. je ubijen i sedamnaestogodišnji britanski turista Metju Krajer koji je pretrpeo 20 povreda nakon tuče, a 2011. i Robert Džejms Sebadž nakon što je izboden na smrt.

Zbog velike količine alkohola Britanka Hana Povel je oslepela, a kasnije se ispostavilo da joj je u piće sipan metanol zbog kojeg je završila i na dijalizi.

Iste godine je čak devet Britanki oputženo za prostituciju nakon tamičenja u oralnom seksu, a slučajevi silovanja su, nažalost, postali svakodnevica tokom letnjih dana na ovom ostrvu.

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Po

    15. januar 2020 | 13:17

    Nije kriv Zakintos niti tamošnji muškarci. Devojke koje piju, drogiraju se, takmice se eto u čemu.., pa sa njima može da se radi svašta, one snose odgovornost za to što im se dešava.

  • 534

    15. januar 2020 | 15:25

    Britance svako jutro u 6 sati možete zateći kako leže po ulicama, plažama i parkovima razvaljeni od droge i alkohola neretko u sopstvenoj bljuvotini. Ko zna koliko njih i koliko puta ju je silovalo a ona se seća samo tog Hogara.

  • Mile

    15. januar 2020 | 15:43

    Preterujete. Oni koji traže đavola, ti ga i nađu. Niko nikoga tamo ne juri da mu da drogu i siluje ga, nego narod uzima svašta i posle se pita kako se situacija otme kontroli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA