≫ 

Jedno od omiljenih letovališta Srba zabranjuje prekomerno konzumiranje alkohola

Više ništa neće biti isto

  • 2

Lokalna vlada je rešila da zabrani preteranu konzumacija alkohola u određenim delovima Balearskih ostrva, sa ciljem da izmeni negativnu sliku koju popularna odmarališta na Majorci i Ibici već godinama unazad šalje u svet.

- Ovo je prvi standard usvojen širom Evrope koji ograničava promociju i prodaju alkohola u određenim turističkim sredinama - saopšteno je iz parlamenta.

Prema novom zakonu, plažni barovi se definišu kao izletnička mesta koja promovišu preteranu konzumaciju alkohola.

Ibica, plaza

Foto: Shutterstock

Barovi koji nude razne vrste promocija i neograničan alkohol po fiksnoj ceni se takođe vode kao nezakoniti. Ali u slučaju da turističke agencije imaju već sklopljene ugovore sa hotelima u vidu "ol inkluziv" aranžmana, moći će da iskoriste tu uslugu.

Prema novim pravilima vlade, zakon će najviše štete doneti vlasnicima brodova namenjenih za žurke, koji privlače svoju klijentelu upravo bezgraničnim uživanjem u alkoholnim pićima.

Nova pravila će se odraziti na tri područja: Arenal i Magaluf, koja se nalaze na Majorci, i Westend i San Antonio na Ibici.

Majorka

Foto: Flickr/Deyvis Tejada

Zakon ima za cilj da stvori održiviji turistički model u pogledu životne sredine, kvaliteta života stanovnika i iskustva posetilaca.

Inače, reputacija ovih ostrva je bila pod negativnim uticajem upravo zbog nedoličnog ponašanja turista koje je često povezano sa zloupotrebom alkohola u određenim turističkim oblastima Majorke i Ibice.

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA