Britanski "Gardijan" pun reči hvale za srpsku banju: Definitivno je jedna od najboljih u Evropi!

Od Poljske i Češke do Srbije...

  • 4
Atomska banja Atomska banja / Foto: RINA

Gardijan je objavio listu najboljih banja i odmarališta istočne Evrope koja nude jeftin tretman za populaciju sa zapada.

Jedna od banja koju preporučuju je i Atomska banja, nadomak Čačka.

A evo i kako su je opisali:

- Postoje spa centri širom Srbije. Svaki grad sa rečju "banja" u svom nazivu potiče od termalnih kupatila iz doba Rimskog carstva, kao što su Vrnjačka Banja ili Novopazarska Banja.

Atomska banja u centralnoj Srbiji postoji 2.000 godina. Ovde su vode bogate sumporom i natrijumom, ali i tragovima uranijuma i radona, pa gosti, nakon tretmana, izlaze "sijajući".

Atomska banja Foto: Wikipedia/Zcvetkovic

Hidroterapija je glavna odlika Atomske banje. Masaža, limfna drenaža i elektroterapija su, takođe, zastupljene u velikoj meri.

Šuma, koja ovu banju okružuje puna je lipa, hrastova i brestova, što daje krajnju dozu zdravlja. Banje u Srbiji su među najjeftinijim u Evropi - piše Gardijan.

Druge banje koje su se našle na listi su: Cieplice (Poljska), Karlova Studánka (Češka), Sanitorium Ozerny (Belorusija), Baile Herculane (Rumunija), Truskavets (Ukrajina), Bükfürdő (Mađarska), Banjisht (Severna Makedonija), Spa Dudince (Slovačka) i Istarske Toplice (Hrvatska).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok21

    19. januar 2020 | 11:04

    Rupa. Staze nisu uredjene,katastrofa smestaji sa vojnim dusecima. Treba da se napravi nesto za mlade sa porodicama kao i starije koji zele mir i lecenje.

  • Nenad

    19. januar 2020 | 13:53

    Odgovor za blok 21 Kakvi smo... sve se može oprostiti ali tudji udpeh?!..verovatno su potplatili Gardijan, zar ne ?!

  • Kkp

    20. januar 2020 | 21:15

    Napišite neki tekst o Banji Vrućici u R. Srpskoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA