≫ 

Grčko letovalište koje će "oduvati" Halkidiki: Nalazi se na 150km od Soluna, noćenje je samo 30 evra

Područje oko Kavale malo je poznato našim turistima

  • 8
Nea Peramos Foto: Shutterstock

Iako je kraj januara, mnogi od nas razmišljaju gde će se ove godine odmarati. Ujedno, bliži nam se i Sajam turizma kada bi odluka već trebalo da padne.

I ove godine, tradicionalno će mnogi izabrati Grčku. Ako biste voleli da izbegnete gužvu koja će sasvim sigurno biti prisutna na Halkidikiju, predstavljamo letovalište koje turisti iz Srbije još uvek nisu otkrili, a po cenama je čak i jeftinije od popularnih letovališta poput Neos Marmarasa, Pefkohorija i ostalih.

U pitanju je simpatično i prirodom bogato mesto Nea Peramos.

platamon Nea Peramos /foto: printscreen/youtube/Christos K.

Nea Peramos je lociran 17 kilometara zapadno od Kavale i krasi ga neverovatno lepa peščana plaža puna uvalica, koje ovo selo povezuju sa još sedam sela - Nea Iraklicom, Agios Andreasom, Elefteresom, Eleohorijem, Mirtofitom i Foleom.

Noćenje u ovom mestu košta u proseku oko 30 evra kada je u pitanju dvokrevetni apartman.

Gradić je lociran na oko 150km od Soluna, a ušuškan je u blagim brdima pored Kavale koja je udaljena tek 18km. Mesto broji između 2.500 i 3.000 stanovnika, pa je živ i van sezone.

Nea Peramos Foto: Shutterstock

Ipak, ono po čemu je gradić najpoznatiji jeste lepa peščana plaža i šetalište koje se prostire tik uz nju. Ono što je najzanimljivije jeste da ovo mesto uglavnom posećuju Grci iz Soluna, ali i Bugari.

Idealno je ako baš želite da se odmorite i uživate sa porodicom u pravom smislu te reči. Dugačka peščana plaža je uređena i poseduje Plavu zastavicu za kvalitet vode.

Ležaljke i suncobrani su uglavnom besplatni ukoliko popijete jedno piće. Naravno, postoje delovi na kojima potpuno slobodno možete doneti sopstveni suncobran i opremu.

platamon Amolofi /foto: printscreen/youtube/Christos K.

Ono što je još privlačnije kada je Nea Peramos u pitanju jeste da se u blizini ovog mesta nalazi jedna od najlepših plaža u Grčkoj - Amolofi (u prevodu peščana brda) koju često nazivaju grčkim Maldivima.

platamon Amolofi /foto: printscreen/youtube/Christos K.

Budući da su ukusi turista različiti, ovo mesto nudi za svakog ponešto, a jedno je zajedničko svima koji posete Nea Perasmos - ponovo će se vratiti.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    26. januar 2020 | 13:55

    Potpuno lupetanje sto se tice cena bio ove godine mesto je lepo nea iraklica jos lepsa ali je smestaj skup 70 evra stan u zgradi 30 metara od mora tesko je naci nesto jeftinije u sezoni . Nasih ima jako malo uglavnom grci. Razlog je sto mesta naju velike kapacitet za smestaj i nije ogromna guzva ali su cene malo jace

  • Jw

    26. januar 2020 | 13:24

    Grčka samo ostrva mnogo više ima da ponude...ići u kontinetalnu Grčku nije dobra ideja.

  • Jaaa

    26. januar 2020 | 17:57

    Zašto u lavoru , uživajte sa Tipom na moru, seća li se neko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA