Omiljena plaža Srba u Grčkoj ponovo dostupna za uživanje: Sada možete i peške pravo do raja

Divne vesti stižu nam sa Fejsbuk stranice "Nikana.gr"

  • 1

Grčko ostrvo Lefkada, omiljeno među srpskim turistima, krase plaže koje su uvrštene u jedne od najlepših na svetu.

Pored Porto Kaciki, koja je mnogima omiljena plaža, broj jedan je uvek zauzimala divlja plaža Egremni koju krasi tirkizno plavo more i beli kamenčići. Ona je jedan od razloga zašto se dolazi na Lefkadu.

Grčka, Lefkada, Egremni plaža Printsrkin: Youtube/n.p. photography

Ono što je poslednjih godina bio veliki problem vezan za ovu plažu bila je njena nedostupnost za turiste kopnenim putem. Naime, u zemljotresu koji je pogodio Lefkdu pre pet godina urušio je čuveni prilaz plaži od 350 stepenika.

Tog 17. novembra 2015. godine snažan zemljotres pogodio je Lefkadu i uništio plažu Egremni. Odron stena i veliko klizište razorilo je plažu koja se vremenom ponovo obnovila i turisti je uveliko posećuju, ali dolazeći do nje brodovima ili čamcima.

Najavljeno je da će do 2020. godine stepenice biti obnovljene, a vest da su radovi na saniranju puta u završnici obavestila nas je Fejsbuk stranica Nikana.gr.

- Dve veoma lepe vesti nam dolaze sa Lefkade:

1. Radovi na saniranju prilaznog puta do čuvene plaže Egremni su u završnoj fazi. Ukoliko ne bude obilnih kiša, radovi će biti u potpunosti završeni tokom februara...

2. Radovi na asfaltiranju prečice preko brda od mesta Vasiliki do plaža Porto Katsiki i Egremni su završeni! Sada se od Vasilikija do poznatih plaža stiže za 15ak minuta. Mesto Vasiliki sada postaje najbolja baza za obilazak plaža zapadne obale Lefkade - napisali su.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA