BOLJE DA LJULJA, NEGO DA ŽULJA: Evo zašto su VELIKE GUZE dobre! (FOTO)

Osim što vam daje raskošne obline, za kojima svi uzdišu, obimna pozadina ima i mnoge druge prednosti. Donosimo vam 6 razloga zbog je više nego poželjno "ljuljati" velikom guzom

  • 16
Seksi guze Foto: vasi.net

Vaša građa najvećim delom je stvar genetike, ali mnoge žene trude se da dijetama i raznim tretmanima promene svoj genetski sklop pri čemu je zadnjica među prvim "kritičnim zonama" koje su na udaru. Ipak, pre nego što počnete da planirate kako da rešite "viška" u ovom delu tela, možda bi trebalo da razmotrite razloge zbog kojih to ne bi trebalo da radite.

Čini vas privlačnijim

Muškarcima su žene s većom guzom privlačnije jer, vizuelno, to povećava zakrivljenost kičme što je, sa stanovišta evolucije, vrlo poželjna telesna karakteristika. Naime, žene koje se mogu pohvaliti većom krivinom u donjem delu leđa, u muškoj podsvesti deluju plodnije.

Velika guza - bolja intuicija

Istraživanja su pokazala da žene razvijaju snažan osećaj intuicije u razdoblju puberteta, u vreme kada im se razvijaju i obline. Zbog toga mnogi teoretičari evolucije smatraju da postoji veza između emocionalne inteligencije i veličine zadnjice. Na to se može gledati i ovako - žene s velikom guzom i malim strukom privlače puno muškaraca zbog čega nužno razvijaju superiorne intuitivne veštine koje im pomažu da izaberu potencijalnog partnera.

Foto: Foter / midwestnerd Foto: Foter / midwestnerd

Masno tkivo na zadnjici je bezopasno

Za razliku od naslaga tzv. belih masti u predelu stomaka (creva) koje mogu uzrokovati upale, visok pritisak i brojna druga oboljenja, zadnjice su "bogate" potkožnim žutim masnim tkivom koje u ovom delu tela ne može da stvori nikakve zdravstvene probleme.

Olakšava penjanje uz stepenice

Iako ste možda živele u uverenju da su mršavice gipkije kada su fizičke aktivnosti u pitanju, konkretno kod penjanja uz stepenice, žene sa većim zadnjicama su u prednosti. Kod penjanja uzbrdo važan je orkestrirani rad svih mišića donjeg dela tela, a najviše gluteus maksimusa tj. velikog mišića zadnjice koji je znatno slabiji kod žena sa zaravnjenom (malom) guzom.

Smanjuje osećaj gladi

U stražnjici su nataložene određene količine masti koje služe kao rezervno "gorivo" za organizam u trenucima u kojima ne možete da jedete, a gladni ste. Zato na svoju guzu gledajte kao na "zalihu hrane" koja vam pomaže da ne postanete nervozne u trenucima kada ogladnite, a niste u prilici da pojedete željeni obrok.

Foto: Profimedia/Buzzfoto Foto: Profimedia/Buzzfoto


Štiti donji deo leđa

Male guze teže pokreću noge tokom hodanja i zbog toga snagu crpe od manjih mišića što često dovodi do bolova u leđima, a nekad čak i do grčeva u nogama. Žene koje se mogu pohvaliti bujnom pozadinom, pak, ne poznaju ove probleme.

Olakšava trudnoću

Za vreme trudnoće, žene neretko pate od bolova u predelu karlice koja se širi, što je posledica rasta stomaka. U toj situaciji velika zadnjica pravi "balans" sa prednjim delom i na taj način se smanjuje pritisak težine stomaka na karlicu.

(Telegraf.rs / Zadovoljna.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Splinter

    30. maj 2015 | 22:03

    Ova Kim Kantašijan je sačuvaj Bože,sve ostale su ok...

  • Detektiv Džido Mova

    30. maj 2015 | 19:59

    Na prvoj slici je guza taman, na drugoj veliki bokovi sa isto taman guzom. Samo treće nije guza nego kanta.

  • Јован

    30. maj 2015 | 17:22

    За свашта нешто!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA