Uskršnji prijem za mališane na Belom dvoru

Prijem je za 1.200 dece iz domova za decu bez roditeljskog staranja, romsku decu i mališane sa posebnim potrebama

  • 0

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević organizovali su danas u Belom dvoru Uskršnji prijem za 1.200 dece iz domova za decu bez roditeljskog staranja, romsku decu i mališane sa posebnim potrebama.

Mališani su učestvovali u uskršnjoj potrazi za jajima u parku ispred Belog dvora, nakon čega su im domaćini podelili paketiće.

"Drago mi je što imamo šansu da pomognemo ovoj deci i što su oni danas sa nama, jer treba da osete da nisu sami na ovaj najradosniji praznik", rekla je princeza Katarina Karađorđević.

Prijem na Belom dvoru organizovan je za decu bez roditeljskog staranja, romsku i socijalno ugroženu decu iz Beograda, Sremske Kamenice, Sombora, Aleksinca, Užica, Kosova, kao i za decu sa potrebnim potrebama iz Beograda, Niša, Vranja, Bele Crkve, Kovina i Subotice.

Akciju je organizovala Fondacija princeze Katarine uz pomoć organizacija iz SAD-a, Švajcarske i Grčke. Prijemu je prisustvovao i episkop Remezijanski Andrej.

Karađorđevići prijeme za decu bez roditeljskog staranja, romsku decu i decu sa posebnim potrebama, organizuju od 2001. godine dva puta godišnje - za božićne i uskršnje praznike.

(Autor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA