Počeli Dani makedonske tradicije u restoranu Kovač (FOTO)

Među zvanicama našli su se Brena i Boba Živojinović, Aca Lukas, Rada Radenović, Nikola Rokvić, Nina i Branislav Lečić, Branislav Trifunović, Tijana Dapčević, Leontina, Nebojša i Dragana Grnčarski, Mirijana Bobić Mojsilović

  • 5

U restoranu Kovač svečano su otvoreni Dani makedonske tradicije, koji će trajati od 23. septembra do 5. oktobra.

 

Makedonci koji žive u Beogradu i Beograđani koji su na bilo koji način vezani za Makedoniju imaće priliku da uživaju i da se druže u dve nedelje bogato osmišljenim danima.

 

 

Uz lep program, ugostiteljke i vinske usluge, oni će svojim gostima da pokažu ili da ih podsete šta je to što nas vezuje za našeg južnog suseda i šta je to što nam srce razgaljuje.

 

Sve prisutne posebno je oduševio muzički tandem Vasila i Zafira Hadžimanova, koji su svojim muzičkim umećem uveličali ovo veče.

 

 

Među zvanicama našli su se Brena i Boba Živojinović, Aca Lukas, Rada Radenović, Nikola Rokvić, Nina i Branislav Lečić, Branislav Trifunović, Tijana Dapčević, Leontina, Nebojša i Dragana Grnčarski, Mirijana Bobić Mojsilović, Marko Nastić.

 

Osim ugostiteljsko-boemskog užitka, Dani makedonske tradicije imaju i kulturološki cilj. Nastavljanja jedne dobre prijateljske emocije između dva naroda koji kroz istoriju imaju toliko toga zajedničkog čega se sećamo i na šta možemo da budemo ponosni. Tu zajedničku emociju nikako ne bi trebalo da zapostavimo.

 

 

Celokupna ponuda restorana Kovač, u te dve nedelje, biće jelovnik isključivo napravljen od makedonskih specijaliteta. Gosti će imati priliku da probaju baš ono po čemu je makedonska kuhinja poznata i jedinstvena.

 

 

Vinska priča je, takođe, tradicionalna. Služiće se isključivo vina i rakije sa teritorije Makedonije, za šta je zadužena vinarija "Stobi" sa svojim vrhunskim kvalitetom vina i "Tikveš" sa svojom već poznatom rakijom "Zolta", a za muzički program će se pobrinuti orkestar tradicionalne muzike, kao i poznati izvođači tradicionalnog melosa iz cele Makedonije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    24. septembar 2013 | 14:30

    A sta ti imas protiv Makedonske tradicije?

  • сердар јоле

    24. septembar 2013 | 13:48

    Македонске традиције? Ее ђе смо догурали!

  • Stara Srbija

    24. septembar 2013 | 17:24

    Pun Beograd "makedonaca", a očima ne mogu da nas vide, još govore "pre će se turčin nego li srbim".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA