Štrajk lekara zbog katastrofalnog stanja u zdravstvu!

- Direktan povod za današnji štrajk je solidarni porez, ali razloga ima previše. Opšte stanje je katastrofalno, a Srbija je već dve godine poslednja u zdravstvu. Činjenica je da su i pacijenti i lekari nezadovoljni - rekao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Dragan Cvetić

  • 6

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Dragan Cvetić kaže da je današnji štrajk lekara upozorenje kako bi se ukazalo na katastrofalno stanje zdravstva.

- Direktan povod za današnji štrajk je solidarni porez, ali razloga ima previše. Opšte stanje je katastrofalno, a Srbija je već dve godine poslednja u zdravstvu. Činjenica je da su i pacijenti i lekari nezadovoljni - rekao je Cvetić za agenciju Beta.

On je rekao da je štrajk upozorenje i da će ako se ovakvo stanje nastavi, štrajk biti ponovljen.

- Štrajk je upozorenje, ogorčenje lekara i farmaceuta, a čim se formira vlada i konstituiše skupština, mi ćemo štrajk ponoviti, ako bude bilo potrebe - dodao je predsednik Sindikata.

On je rekao da lekari štrajkuju u svim domovima zdravlja, bolnicama i svim značajnim zdravstvenim institucijama od sedam časova ujutru do sedam uveče.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije zamolio je pacijente da danas ne dolaze u domove zdravlja i bolnice bez preke potrebe.

- Sve što je akutno i hitno, naravno da će biti zbrinuto, ali ono što nije, moraće da sačeka sledeći dan. Još jednom vas molimo za razumevanje i podršku - poručio je Cvetić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arhivator

    10. mart 2014 | 12:58

    Lekari se zale sto pacijenti vise nemaju odakle da im daju mito. Ufff,kako ih treba tuci...

  • Boki

    10. mart 2014 | 10:32

    U jednom se slazemo, stanje je katastrofalno!

  • maksa

    10. mart 2014 | 11:35

    u potpunosti se slažemo katastrofa !!!!! važno je da se školuju i na kraju školovanja počnu da uče nemački da beže iz ove zemlje ...kako oni tako i stomatolozi a mi ćemo davati silne pare i ići bez zuba ili zakazivati termin za zakazivanje ako dobijemo grip , pa neka se u ministarstvu vozaju svako u po bva auta nema veze kad je narod blesav ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA