≫ 

Revolucionarno: Pogledajte kako izgleda transplantacija penisa i mošnica (VIDEO)

Medicina je dosta napredovala kada je transplatacija organa u pitanju

  • 2

Jedan vojnik koji je zbog nesreće ostao bez genitalija prvi je vlasnik transplantiranog penisa i mošnica, dok je operacija presađivanja trajala 14 sati.

Muž joj se ubio, a onda se udovica srela sa čovekom koji nosi njegovo lice! (VIDEO)

On je pretrpeo povredu tokom eksplozije u Avganistanu i podvrgnut je operaciji koja je trajala 14 sati, a koju su izvodila devetorica plastičnih hirurga i dva hirurga urologa koji su mu uspešno presadili penis, mošnice i deo abdomena sa preminulog donora. Pri tom su mu mošnice prersađene samo kako bi sve to izgledalo estetski u redu, a testisi su izostavljeni upravo iz etičkih razloga.

Foto: Pixabay.com/Transplatacija penisa uspešno je izvršena.

U videu koji je objavljen, vidimo kao je operacija izvedena. Ovaj video je napravljen kako bi pokazao da je moguće izvesti ovakvu operaciju uz minimalne ili nikakve posledice po pacijenta.

Pošto velika količina kože prikriva ovaj deo tela, hirurzi su morali uspešno da spoje tri arterije, četiri vene i dva nerva kako bi omogućili protok krvi i osećaj u transplantiranom tkivu. Njegovi unutrašnji organi nisu bili oštećeni u eksploziji.

Doktor Redet koji se brine o pacijentu istakao je da se nada da će pacijent moći da urinira do izlaska izlaska iz bolnice. Pacijent koji je ostao neimenovan primio je transplataciju koštane srži donora kako bi lekari smanjili broj lekova koje mora da pije kako bi izbegao odbacivanje organa, piše baltimoresun.com.

Ova transplatacija pokrenula je mnoga etička pitanja, ali s obzirom da su sa usloviam transplatacije upoznati porodica donora koja je dal asaglasnost, problemi su ovog puta izbegnuti

VIDEO: Ova devojka ima dizajniranu vaginu

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R line

    26. april 2018 | 23:44

    Ako su mu nadogradili od nekog dede velika je šansa da ce se u erekciji prelomiti na tom mestu...

  • Живојин Кикинда

    26. april 2018 | 15:04

    Ех добро ја хоћу мој да скратим 😀😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA