≫ 

Da li je vaša vagina normalne veličine? 3 najjednostavnija načina da je izmerite

Iako postoji hiljade različitih dijagrama koji vam pomažu da odredite veličinu dojki, malo je načina na koje možete izmeriti svoje vagine

  • 11

Iako postoji hiljade različitih dijagrama i saveta koji vam pomažu da odredite oblik i veličinu dojki, zabrinutost da li izgledate "normalno tamo dole", za većinu žena je i dalje velika. Novo istraživanje je otkrilo način na koji će merenje vagine postati mnogo lakše.

Ovako Amerikanci zamišljaju savršen dan: Da li je imalo sličan vašem?

Bruk Mek Faden, pomoćnik profesora na odeljenju za žensku medicinu i rekonstruktivnu hirurgiju na Univerzitetu u Ohaju je sprovela istraživanje u kom je došla da "normalnih" veličina vagine, pa je podelila savete na koje ona može da se izmeri.

Kombinujući istraživanja sprovedena na 50 žena iz 2000-e godine, Mek Faden je proučila žensku anatomiju još 168 žena, sa prosečnom starosti od 57 godina. Koristeći istu mernu tehniku kao i originalna studija, ona je došla do mera "prosečne vagine".

Bruk Mek Faden je otkrila da su uobičajene labia majora (spiljašnje usne) dugačke u proseku 8,1 cm, ali istraživanje pokazuje da ta dužina kod žena može varirati  od 4 do 11,5 cm. Najčešća dužina je obično iste veličine kao i bočica laka za nokte. Sa starošću se veličina spoljašnjih usana može smanjivati.

Foto: Pixabay.com / Najčešća dužina spoljašnjih usana vagine je obično iste veličine kao i bočica laka za nokte

Manja veličina klitorisa može objasniti zašto ga nije uvek lako pronaći. Prosečna širina klitorisa je 1,6 cm (što je malo manje od dugmeta na farmerkama).

Foto: Pixabay.com / Prosečna širina klitorisa je malo manja od dugmeta na farmerkama

Istraživanje je otkrilo da je "povećana širina klitorisa" povezana sa većom verovatnoćom orgazma tokom seksa.

Nakon istraživanja, Mek Faden, je otkrila da je prosečan vaginalni kanal dugačak 9,6cm (dužina sjaja za usne ili ruža), dok je veličina od 6,5 do 12,5 cm navedena kao najčešća. Što se tiče prečnika, prosečna širina je od 2,1 do 3,5 cm, iako neke žene imaju prečnike od samo 2 cm.

Foto: Pixabay.com / Prosečan vaginalni kanal je dugačak kao sjaj za usne ili ruž

Zaključak istraživanja je da su sve vagine različite, tako da kakve god da su dimenzije, izgledate "uobičajeno tamo dole".

VIDEO: Ova devojka ima dizajniranu vaginu

(Telegraf.rs / Izvor: her.ie)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДР

    5. avgust 2018 | 15:54

    Синовци, залудан је то пос’о, та ствар нема дна , нити га је ико нашао!!!

  • Vule

    5. avgust 2018 | 14:29

    Dubina ne moze da se utvrdi i taman kad pomislis da si premerio skapiras da moze da stane jos toliko, to garantujem zivotom.

  • Cure

    5. avgust 2018 | 13:51

    Ma to rupa bez dnaa..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA