≫ 

Ovaj napitak mnogo je bolji od proteinskih šejkova pre treninga i daje nam mnogo više energije

Možete slobodno da se rešite dosadnih šejkova pre treninga i počastite se šoljicom radosti

  • 1

Kafa je nekako postala napitak koji ispijamo onako uput ili ujutru kada nam je potrebna dodatna energija, ali izgleda da sva ta energija koju dobijamo od šoljice kafe može da bude iskorišćena za postizanje boljih rezultata u teretani.

Dok u radnjama za prodaju sportke opreme i suplemenata možete da vidite police i police prekrivene proteinskim šejkovima, istu korist možete da izvučete i od šoljice kafe. Treneri i neki sportisti kunu se u kafu pre treninga pre nego u suplemente jer oni obično imaju isti zajednički sastojak: kofein. Ovaj stimulans se pokazao korisnim u poboljšanju spostskih performansi, a nutricionista Megan Medrano ističe da unos kafe može da poboljša performanse tokom intenzivnih vežbi koje traju 5 do 20 minuta ukoliko pored toga uzimate i hranu.

Pre treninga popijte šoljicu kafe umesto proteinskog šejka. Foto: Pixabay.com

- Vaše telo i dalje treba određenu količinu ugljenih hidrata, masti i proteina tokom vežbanja. Ukoliko želite da dodate kafu u vaš obrok pre vežbanja, potrudite se da je samo dodate vašem redovnom obroku ne da ona bude zamena za isti, rekla je ona.

Ukoliko želite da ubacite kafu u vašu ishranu pre treningam, tu se ne računa kafa koju popijete ujutru kada ustanete. Ključ je u dobrom tajmingu. Kafa budi vaše telo tako što širi kofein kroz krvotok koji se tu zadržava 5 do 6 sati.

Najveći udar kofeina doživljavate odmah pošto ste popili šoljicu kafe. Ako želite da iskoristite prednost kafe u treningu, potrebno je da je popijete najmanje 45 minuta pre treninga, jer od tog vremena telo počinje da sagoreva kofein.

Kafa je odlična pre treninga jer podiže nivo energije. Foto: Pixabay.com

Količina kafe ovde ne igra veliku ulogu već količina ili koncentracija kofeina. Obratite pažnju samo da ne premašite maksimalnu dnevnu dozu od 400mg. To je jednako 4 šoljice kafe, pa ako vam ona pre treninga nije 5 po redu danas, onda je slobodno popijte.

VIDEO: Smetaju vam smrdibube u kućama? Čekajte! Sada su počele i u kafe da ulaze

(Telegraf.rs/menshealth.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markonix

    27. oktobar 2018 | 10:19

    Proteinski sejk se pije posle treninga a ne pre. Sportski pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA