≫ 

Umro je 9 puta, a sada otkriva šta je sve video nakon smrti i da li veruje u zagrobni život (FOTO)

Prvi put doživeo je srčani zastoj kada mu je bilo 20 godina, lekarima je trebalo 45 minuta da ga ožive . Nakon toga je pao u komu i nije se ni sećao da mu je srce stalo

  • 7

U svom 29-godišnjem životu Džejmi Pul iz Australije imao je čak devet srčanih zastoja, odnosno potpunih prestanaka rada srca.

Međutim, uprkos tome, mladi Australijanac s londonskom adresom živi punim plućima. Za sada su mu doktori preporučili da izbegava vežbanje, budući da nikakav napor nije dobar za njegov srčani mišić, ali putovanja se, kaže, neće odreći…

Pul se pre par godina iz Australije doselio u London, gde živi i danas. Od 20. godine "redovno" ima srčane zastoje usled kojih mu srce potpuno staje. Razlog tome je "hipertrofijska kardiomiopatija", genetski uzrokovan poremećaj srca koji ponekad, bez očiglednog razloga, uzrokuje zadebljanje dela srčanog mišića.

Rezultat je slabije pumpanje krvi, što sa sobom često nosi i niz nelagodnih nuspojava; poput teže pokretljivosti, bola u grudima, gubitka daha, ređe nesvestice i sl.

Ipak, najgora od svih nuspojava sigurno su redovni srčani zastoji ili aresti koji kod Džejmija potpuno prekinu rad srca; odnosno već su ga devet puta do sada "ubili"; a srce je umeo da mu stane i četiri puta u svega tri nedelje.

Nakon što je devet puta zaista bio na granici između života i smrti, Pul veruje da je iskusio svaki opisani scenario kliničke smrti; od osećaja napuštanja fizičkog tela preko zlatne svetlosti sve do belog svetla na kraju tunela.

Trenutak u kojem već zna da je blizu smrti, ali na to ne može da utiče, Pul zove "osam sekundi umiranja".

I iako je devet puta gotovo umro i nakon svakog zastoja srca doživeo bliski susret sa smrću, Pul svejedno ne veruje u život nakon smrti, ali kaže kako mu je jasno što ljudi koji su doživeli što i on u pričama opisuju, kao i zašto veruju da smrt nije kraj svega.

- Mislim da su to sve većinom samo snovi - rekao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zena

    4. novembar 2018 | 21:56

    A cime dokazujete da i ovaj zivot nije cista iluzija trenutka, samo jos jedan san na vasem proputovanju kroz beskraj?

  • Moj stav

    4. novembar 2018 | 14:29

    Verujem samo u ono što je dokazano, ali ne sumnjam ni u nešto što ne znam. To što ja ne znam ne znači i da nije istina. Zvuči kao filozofiranje ali ja tako mislim.

  • Renata

    4. novembar 2018 | 14:28

    Neverovanje u zagrobni zivot ne iskljucuje veru u Boga i vaskrsenje. Vaskrsenje je ponovno ozivljavanje mrtvih.Cemu vaskrsenje ako nastavljamo ziveti posle smrti cak i kao duhovna bica? Klinicka smrt nine smrt,jer delovi mozga i dalje funkcionisu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA