≫ 

Trener otkriva: Kakve rezultate bismo dobili kada bismo dva puta dnevno išli na trening?

Ako ste fitnes fanatik sigurno mislite da je više bolje

  • 2

Treneri Viktorija Burdon i Ben Lukas otkrivaju da li će duplo više vežbanja u toku istog dana doneti dva puta bolje rezultate.

Ovi stručnjaci otkrivaju da to nikako ne mora da bude tako. Dok se trudimo da se organizujemo i dva puta odemo na trening u toku jednog dana, naš raspored može da bude toliko preopterećen da nećemo stići da se odmorimo i našem telu priuštimo odmor koji mu je neophodan.

Ukoliko preterate sa treningom možete se ozbiljno povrediti. Foto: Shutterstock

Otkrili su da se jačim ne postaje na treningu već u periodu koji posvetimo našem telu i njegovom oporavku nakon treninga. Time što ćemo vreme za odmor i oporavak provesti u teretani na treningu, naše telo bacamo u još veči umor i stres i postajemo skloni povredama.

Pored toga, trening dva puta dnevno može da nam donese i neke psihičke probleme zato što možemo da počnemo da mislimo kako je to našem telu neophodno i da će se desiti nešto loše ukoliko ne odemo na još jedan trening.

Savet za one koji žele da se oprobaju u još jednoj seriji treninga u istom danu jeste da se dobro informišu o hrani koju trebaju da pojedu i da budu dovoljno hidrirani.

nakon treninga lezite i odmarajte, ne razmišljajte o još jednom treningu. Foto: Pixabay.com

- Vežbanje dva puta dnevno s vremena na vreme ili nekoliko dana u nedelji, ali iskreno sem ukoliko niste profesionalni sportista i ne spremate se za neko takmičenje nepotrebno je i nije vredno rizika, poručila je Viktorija.

Predlažu da kompletirate kardio ili trening snage sa nekim joga vežbama ili vežbama istezanja, kao i vežbama slabijeg intenziteta. Kreiranjem balansa moći ćete vašem telu ad priuštite i neophodan trening za jačanje, ali i za odmaranje i regeneraciju mišića.

VIDEO: Ona se vrti kao hrčak, a prava je veverica

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miso

    16. novembar 2018 | 08:43

    2 puta teretana i tri puta basket nedeljno za osobu od 50g je sasvim dovoljno da mozete da pojedete i popijete alkohola koliko god hocete a da se ne ugojite.licni primer vec 20g imam istu tezinu od 100kg na 190 cm visine

  • DARKO 100%

    16. novembar 2018 | 08:28

    Nevalja 2 puta dnevno,najbolje je svaki drugi dan jednom dnevno po 2 sata vezbanja ,mnogo zdravije i misici se bolje prilagodjavaju teretu ili opterecenje koje se vrsi na njih💪i sam sam radio i u razgovoru sa strucnim ljudima koji su to isto rekli💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA