Ko bi se pre smrzao na minusu - debeli ili mršavi ljudi?

Šta mislite na prvu loptu - da li je gojaznima toplije na ovoj zimi nego mršavim ljudima?

  • 4

Večito pitanje je: "Kome je više hladno, debelim ili mršavim ljudima?" O tome postoje čak i naučna istraživanja. Ipak, manje je poznato ko bi se od njih pre smrzao na ovoj hladnoći.

Većina istraživanja dokazuju da količina masnih naslaga nema veže sa osećajem hladnoće. To bi značilo da je svim ljudima na svetu isto hladno. Ipak, tu nešto nije u redu.

Naime, subjektivni osećaj hladnoće nije merodavan, jer jednom te istom čoveku u svakom trenutku pri istoj temperaturi nije jednako hladno. To je jedno od merila koje govori da ljudima sa više masnoća u telu samo prividno deluje toplije, nego mršavim ljudima.

Foto-ilustracija: Profimedia

Posebno naučno istraživanje je pokazalo čak da je ženama manje hladno na niskim temperaturama nego muškarcima, jer u proseku imaju više masnih naslaga u telu koje oslobađaju toplotu.

Međutim, to naglo oslobađanje toplote na debelom minusu može da vas ubije.

Zaključak je da je gojaznim ljudima samo subjektivno toplije, ali da bi se oni pre smrzli nego mršave osobe. Dakle, kada su jako niske temperature život debelih ljudi je dodatno ugrožen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    20. novembar 2018 | 16:45

    Onaj ko nije adekvatno obucen ce se sigurno smrznuti,a psiholoski momenat je isto bitan oni koji su zaljubljeni mogu i na -20 njih greje posebna energija ne toplane Beograd vec prirodna iz svojih sopstvenih izvora koje stvara😉kad je zaljubljen/na

  • Ja se smrznem

    20. novembar 2018 | 16:56

    Od nekih cena

  • Milan

    20. novembar 2018 | 18:18

    Grobari. Oni su odavno u debelom minusu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA