≫ 

Silikoni povećavaju rizik od ovih bolesti za preko neverovatnih 400%

Da li ste spremni ovoliko da rizikujete u životu zarad lepote?

  • 1

Silikoni posle ovoga više nikako neće biti moderni. Kada saznate kakve sve bolesti izazivaju, neće vam pasti na pamet da uvećavate svoje grudi.

Silikonski implanti povećavaju rizik od artritisa, spontanog pobačaja ili rođenja mrtve bebe, kao i od melanoma. Ovo nisu samo puka nagađanja, već su se naučnici posvetili ispitivnjima silikona.

Doktori su šokirani najnovijim nalazima i rizicima koje nosi silikonsko povećanje grudi, zbog toga savetuju korišćenje izotonične plazme, ako već mora da se uradi hirurška intervencija.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Tim stručnjaka sa Teksaškog univerziteta kažu da je ovo najdetaljnija studija izvršena na ženama koje su ugradile silikone u grudi. U ispitivanju je učestvovalo čak 100.000 žena. One su posmatrane tokom postoperativnog oporavka i u prvom periodu. Studija je vršena između 2007. i 2010. godine.

Čak 80.000 žena ima silikone umesto klasičnih plastičnih punjenih izotoničnim rastvorom. 75 odsto žena je radilo uvećanje grudi, 15 odsto reviziju operacije, a 10 odsto rekonstrukciju grudi.

Foto: Milena Đorđević

Utvrđeno je da je ženama sa silikonima povećan rizik od reumatskog artritisa bar 6 puta veći u odnosu na one koje nisu imale tu intervenciju. Rizik da donesu na svet mrtvorođenu bebu je 450 odsto. Zbog toksičnosti materijala, vći je i rizik od melanoma 400 odsto.

Pored ovih bolesti silikonske lepotice mogu da obole i od sindroma suvih usta i očiju, sklerodermije (retke autoimune bolesti zbog koje se suši i puca koža).

(Telegraf.rs / dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Б.....

    21. novembar 2018 | 15:08

    Све је у животу како ти Бог да . А Бог даје по срцу. Ко има чисто срце без пакости, мржње, зависти и злобе буде богато благословен и заштићен од зла

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA