≫ 

9 genijalnih trikova za mršavljenje: Sagorite masti i recite zbogom salu na stomaku

Sve što vam treba kao mera za mršavljenje je jedna obična kašika

  • 1

Borba sa suvišnim kilogramima i naslagama masti može da bude veoma naporna, dosadna i iscrpljujuća, a razočarenje nastupa kada rezultati koje dobijemo nisu ni blizu onoga što smo očekivali.

Možete da pravite pametne poteze i da u vašu svakodnevnu ishranu uključite tu i tamo po kašiku nekih namirnica koje će vas istopiti. Donosimo vam nekoliko zanimljivih predloga uz pomoć kojih ćete moći da redukujete svoju težinu.

Kašika jabukovog sirćeta za regulaciju šećera u krvi

Jabukovo sirće u službi lepote. Foto-ilustracija: Pixabay, Profimedia

Ovo sirće povećava osećaj sitosti pa ćete manje grickati između obroka, a uz to je i kralj među probioticima. Odlično je za efikasnu regulaciju šećera u krvi i smanjenje žudnje z aslatkišima.

Uz pomoć đumbira eliminišite masti

Cilj je smanjiti količinu masti bez gubitka mišićne mase i dehidratacije organizma. Đumbir ima nešto što se zove termogenski efekat na telo koji označava povećanu cirkulaciju i telesnu temperaturu. Zbog toga je đumbir odličan jer podstiče varenje i na taj način sagoreva dosta kalorija bez mnogo truda. Dodajte kašiku đumbira kao začina vašim jelima i posmatrajte promene.

Kokosovim uljem protiv nagomilanih masti na telu

Ne samo da se sastoji od masnih kiselina, već ono ne dozvoljava da se masti gomilaju u telu. Ubrzava metabolizam koji onda sagoreva više kalorija i vi tako mršavite. Zamenite regularno ulje koje koristite kokosovim uljem i uradite nešto mnogo dobro za svoje telo.

Kuvajte sa kurkumom kako biste sprečili gomilanje masti

Omiljeni začin mnogim kuvarima širom sveta. Foto: Pixabay.com

Jedan je od najomiljenijih začina velikog broja kuvara širom sveta kada je reč o namirnicama koje tope kilograme. Ima kao i đumbir termogenske sposobnosti i pravo je malo čudo od začina koji poboljšavaju i rad i izgled vašeg tela.

Zamenite šećer medom kako biste stavili žudnju pod kontrolom

Med može da vam pomogne u mršavljenju jer veoma efikasno utiče na apetit. Ako volite slatkiše i šećer zamenite ga medom kako biste sprečili žudnju za slatkim. Šećer podstiče glad, čak i onda kada niste zapravo gladni. Med sa druge strane smanjuje apetit i reguliše unos kalorija tako što nas sprečava da unesemo više hrane nego što nam j epotrebno.

Uz pomoć lana bićete duže siti

Ova super hrana je izuzetno bogata vlaknima pa utiče na smanjenje apetita i daje nam duže oseććaj sitosti. Ubrzava metabolizam i samim tim sagorevanje kalorija.

Čija seme reguliše metabolizam

Dosta vlakana krije se u ovoj super hrani, a samo dve kašike sadrže 40 odsto od ukupnog procenta vlakana koje trebamo da unesemo na dnevnom nivou. Pored vlakana sadrži i dosta proteina pa će nam učiniti lakšom borbu protiv žudnje za čokoladom.

Sagorite masti uz pomoć zelenog čaja

Do savršene figure uz 2 do 3 šoljice zelenog čaja dnevno. Foto; Pixabay.com

U kineskoj medicini se koristi kako bi se tretirala brojna stanja, a danas je poznat po svom uticaju na redukciju telesne težine. Sadrži kofein, ali ne tako mnogo kao kafa. Antioksidanti kojima obiluje ubrzavaju metabolizam i pomažu nam da izgubimo masti. 2 do 3 šolje ovog čaja dnevno pomoći će vam da izvajate vašu figuru i izgledate fantastično.

Obezbedite sebi bjuti san uz pomoć višanja

Sadrže visok nivo melatonina koji je ključan za dobar san. Možda vam neće mnogo pomoći u mršavljenju, ali je dobar i kvalitetan san veoma važan za zdravlje, pa samim tim i za metabolizam.

(Telegraf.ts/brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA