≫ 

Bol i oticanje stopala može da ukazuje na ove opasne bolesti koje vam prete

Bol u određenim delovima tela može da ukazuje na neke ozbiljnije zdravstvene probleme

  • 0

Osećaj bola u nogama može da bude posledica nekog ozbiljnijeg oboljenja, pa je neophodno da se obratite vašem lekaru.

Ukoliko primetite neki od ovih znakova, razmislite o zakazivanju pregleda kako biste izbegli ozbiljnije probleme.

Bubrezi

Foto: Profimedia/Corbis

Tečnost koja se zadržava u nogama može da bude pokazatelj nedovoljne finkcije bubrega. Ukoliko imate veliku količinu tečnosti u nogama, onda se javlja otok naročito u predelu zglobova.

Funkcija vena

Ponekad krv ima problema da dospe do svih delova našeg tela. Zbog toga krvni sudovi i okolno tkivo mogu da budu oštećeni.

Loše zdravlje srca

Srčane komore možda nemaju dovoljno snage da pumpaju krv kroz telo kako bi trebalo. To znači da će noge uskoro početi da vam otiču, a može da se javi i bol u nogama jer krv i druge materije počinju tu da se talože.

Tromboza

Ozbiljan otok nogu može da ukazuje na trombozu koja je ozbiljan zdravstveni problem i mora da se tretira što pre. Možete osetiti težinu u nogama sa povećanom količinom tečnosti u njima.

Jetra

Šta je hepatitis, šta ciroza, a šta žutica Foto-ilustracija: Wikimedia/University of Michigan Medical School Information Services

Možda mislite da nikakva disfunkcija jetre ne može da bude povezana sa stanjem nogu. Ako primetite vene na nogama koje su kao paukova mreža, kao i oticanje stopala, to je posledica smanjenja protoka krvi od unutrašnjih organa i slezine, ali i ostalih organa abdomena. Možete se osećati i veoma umorno.

Tiroidna žlezda

Spazam mišića i hladne noge obično su pokazatelj hipotiroidizma.

Arteroskleroza

Ako imate ovo oboljenje onda vaše noge izgledaju bledo. To se javlja usled smanjenja protoka krvi ne samo kroz stopala, već kroz celo telo.

VIDEO: On je zver u krevetu i baš zato niko sa njim ne sme da spava

(Telegraf.rs/apost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA