Korišćenje pogrešnog tiganja može da smanji vaš penis i za centimetar i po

Verovali ili ne, naučnici su dokazali da je za veličinu vašeg polnog organa odrovorno ovo kuhinjsko posuđe

  • 5

Svakom muškarcu je važna veličina penisa, a sada je otkriveno da upravo na to utiče hemikalija koja se nalazi u teflonskim tiganjima. Upravo ona je odgovrna za smanjivanje muškog polnog organa.

Najnovije naučno istraživanje pokazuje da muškarci mogu da se rode i sa centimetar i po manjim polnim organom od proseka ukoliko majka tokom trudnoće jede hranu prženu u teflonskom tiganju.

Naime, ovo kuhinjsko posuđe sadrži opasnu hemikaliju polifloroalkil, koja direktno utiče na muške hormone. Stoga ako si vaši roditelji bili zatrovani ovom hemikalijom pri vašem začeću, desiće vam se da se rodite sa manjim penisom.

Ovaj poremećaj se ne dešava samo tokom začeća ili razvoja u meterici, već je tipičan i za tinejdžerski razvoj. Tako da ako želite da imate bar normalan polni organ, onda je važno da ne jedete namirnice pripremane u teflonskom tiganju.

Sporna hemikalija je pronađena još i u vodootpornim stvarima i hermetičkim pakovanjima za hranu, tako da bi i njih trebalo da izbegavate. Međutim, to moraju da rade i vaši roditelji.

Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

Istraživanje sprovedeno u Padovi ispitivalo je 383 muškarca od 18 godina. Izmeren je polni organa 212 muškaraca koji su živeli  u zagađenoj sredini i penis 171 muškarca koji nije imao dodir sa ovom oblašću.

Studija je dokazala da muškarci koji su izloženi poliflorialkilu imaju za čak 12,5 odsto manji penis od prosečnog, ali i za 6,3 odsto tanji.

Ovaj grad je inače bio toksikovan spornom hemikalijom sve dok nije ukinuto korišćenje teflona 2013. godine.

Dokazano je da poliflorialkil utiče na nivo testosterona tako što dospeva u krv, a kod muškaraca izaziva ozbiljne zdravstvene probleme.

- Pošto je ova hemikalija bila prisutna i u vodi sve od 1977. godine, može še reći da je trovanje stanovništva alarmiralo nas naučnike i nateralo nas da proverimo kakve sve posledice je kontaminacija -kaže dr Andrea di Nisio, autor istraživanja.

Dokazalo se da se poliflorialkil nalazio u određenim proizvodima, ali da se proširio svuda u okviru životne sredine ljudi. Najverovatnije se nikada neće saznati razmere posledica trovanja organizama, ali se zna da može da bude uzrok pojave karcinoma.

(Telegraf.rs / dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    6. decembar 2018 | 15:08

    Ne bih više oržio jaja nema tih para

  • Auuu

    7. decembar 2018 | 09:42

    Moja keva izgleda u trudnoći jela sve iz teflonskog tiganja, čak i supu.

  • acko

    6. decembar 2018 | 14:01

    ..ona moja prijateljica,ne da nema tiganj..!!! ..već'ima ka'cu..!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA