≫ 

10 svakodnevnih navika za koje mislite da opuštaju i uklanjaju stres - dok vas one zapravo polako ubijaju

Iako mislite da vam neke svakodnevne navike pomažu da se opustite, zapravo vam samo nanose štetu

  • 0

Nisu sve stvari koje vas opuštaju i naizgled smanjuju stres dobre za vaše zdravlje, a neke od njih mogu čak da budu i veoma opasne iako izgledaju naivno.

Dobro razmislite pre nego uradite nešto od ovoga što je navedeno.

Spavanje u odeći

Izbegavajte da spavate u svakodnevnoj odeći. Foto:Pixabay.com

Odeću koju nosite po danu ne smete da imate na sebi kada legnete da spavate. Obično je napravljena od drugačijeg materijala nego pidžame pa mogu da vam ograniče pokrete tokom noći.

Pranje zuba

Rečeno vam je da perete zube dva puta dnevno, ali je vrlo verovatno da vi veoma grubo trljate i četkate zube. Potrebno je da pritisnete taman toliko da vam zubi budu ispolirani, ali da vam desni ne prokrvare.

Radite više stvari istovremeno

Multitasking je za neke svakodnevica, ali pre nego probate da pričate telefonom, kuvate i držite dete u isto vreme fokusirajte se da radite te stvari sa velikom pažnjom i da svi budete bezbedni.

Opsesivnost

Normalno je da ste opsednuti stvarima koje ne možete da kontrolišete, ali to nije dobor po zdravlje. Ne možete da naterate nekoga da radi nešto što ne želi, pa ne vredi stresirati se oko toga. Umesto toga potrudite se da budete srećni i ispunjeni.

Odlažete stvari

Odlažete stvari i onda dođete do tačke pucanja. Foto: Pixabay.com

Mnogi odlažu zadatk ekoje treba obaviti jer misle da se mogu rešiti dan pre isteka roka. Ukoliko sve ostavljate za poslednji čas. Onda ćete lako postati pretrpani obavezama sa svih strana u isto vreme.

Negativnost

Iako se stvari u vašem životu čine ne tako sjajnim, pokazivanje negativnosti govorom tela može da učini da se osećate još gore i zbog toga drugi mogu da vas izbegavaju. Pokušajte da stojite uspravno i izbegavajte da gledate ljude sa suzama u očima. Počećete da se osećate bolje i postaćete privlačniji.

Lekovi protiv bolova

Iako je ok da popijete lek kada vas nešto boli, ispijanje više nego što je potrebno može da stvori druge zdravstvene probleme. Vaša jetra može da pretrpi oštećenja, koncentracija i reakcija usporene, a može da se desi i da imate problema sa pamćenjem.

Smuti

Najbolji i najzdraviji smuti možete da napravite sami kod kuće. Foto: Shutterstock

Mnogi misle da su smutiji jedan od najzdravijih stvari koje mogu da pojedu. Na kraju to je samo voće. Tu grešite. Mnogi smutiji koje kupite u prodavnici su puni veštačkih zaslađivača i šećera koji može da vam škodi. Napravite sami sebi smuti kod kuće.

Visoke štikle

Možda izgledaju zadavno i bezbedno, ali su jedan od glavnih uzročnika bola kod žena. U najgorem slučaju mogu da dovedu do deformacije stopala i povreda pa ih nosite na svoju odgovornost.

Masaža

Koristi od masaže su daleko poznate, ali ona ne treba da bude svakodnevna aktivnost. Ljudsko telo reaguje drugačije na masaže, pa ako idete često na masaže možete sebi samo da nanesete više štete nego koristi.

(Telegraf.rs/apost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA