≫ 

Evo kako tačno možete da smršate ako samo hodate

Koliko koraka dnevno vi napravite?

  • 0

Trčanje, HIIT treninzi i vožnja bicikla su poznate metode za skidanje kilograma i sagorevanje kalorija koje svakodnevno unosimo.

Hodanje može da vam pomogne da smršate i dostignete vaš cilj kada je izgled u pitanju, ali je važno da znate par trikova. Hodanje može da utiče na smanjenje stresa i učini da mnogo lakše izgubite te suvišne kilograme koji vas muče. Ovo su neka od pravila koja morate da poštujete ako želite da vam se hodanje isplati.

Napravite najmanje 15.000 koraka dnevno

Prošetajte do kuće i smršaćete. Foto: Pixabay.com

Bez obzira koliko koraka sada pravite povećanje koraka je realno moguće. Preporučuje se da svakog dana napravite 15.000 koraka i smršaćete. Nećete mnogo profitirati ukoliko hodate svakog drugog dana i niste redovni i uporni.

Instalirajte neku od aplikacija za praćenje

Vaš telefon ima senzor koji broji korake koje napravite, ali samo ako ga nosite uz sebe. Skinite neku od besplatnih aplikacija i započnite avanturu.

Pokušajte da svakog dana šetate najmanje 3 puta po 20 minuta

Koliko morate da pešačite dnevno da biste smršali? Pa najmanje 20 minuta kako biste dostigli željeni broj koraka. Ljudi koji su hodali 15 minuta posle svakog obroka bolje su regulisali šećer u krvi i imali manje žudnje za hrano.

Odlučite se za 45 minuta bržeg hoda 3 puta nedeljno

Lagano hodanje ne znači da će vam skočiti broj otkucaja srca. Sagorevanje masti počinje kada se vaš puls ubrza 60 do 70 odsto.

Hodajte uzbrdo nekoliko puta nedeljno

Šetajte kad god je to moguće. Foto: flickr/francisco_osorio

Povećajte nagib na traci ili se penjite uz stepenice kako biste izgradili potrebne mišiće i ubrzali metabolizam. Tako ćete sagoreti veći broj kalorija čak i ako ceo dan sedite na poslu.

Ubacite intervale brzog hodanja u vašu rutinu

Ksko biste povećali sagorevanje kalorija, ubacite malo brže intervale u vaše hodanje. Ubrzavajte hod na svakih nekoliko minuta i pronađite tempo koji vama odgovara.

Ubacite vežbe snage kad god možete

Hodanje zbog mršavljenja ne mora da se svodi samo na hodanje. Stanite na kraju svakog bloka i uradite 15 do 20 čučnjeva. Uradite sklekove na klupi u parku jer sve ove vežbe povećavaju broj otkucaja srca u minutu i pomažu vam da izgradite mišiće.

Pazite na kalorije

Iako se svako od nas razlikuje po broju kalorija koje mu trebaju u toku dana, žene koje hodaju i žele da smršaju treba da unesu 1.200 do 1.600 kalorija dnevno.

Idite uvek dužim putem

Tako ćete ubaciti jos koji korak više ui povećati broj koraka koje napravite u toku dana.

VIDEO: Može da se smrša i od plesa naročito kada vas "partner" ispali

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA