≫ 

Obične žene otkrivaju trikove koji su im pomogli da smršaju bez skupih praškova i ličnog trenera

Saveti za mršavljenje često nam se čine apsurdnim i beskorisnim

  • 7

"Jedite ovo" ili "pijte onoB" često nije dovoljno kao savet jer neretko ne možemo da dođemo do određenih namirnica koje nam se savetuju za gubitak suvišnih kilograma.

Najbolje savete možemo da dobijemo od drugih žena koje sebe smatraju “običnim smrtnicama”, nisu influenserke i nemaju nikakve koristi od reklamiranja skupih praškova i preparata. Neke od žena odlučile su da otkriju kojim se trikovimja one koriste kako bi bile zadovoljne slikom u ogledalu.

Izbegavajte hranu koja vam je okidač

Napravite zdravu verziju čipsa od jabuka. Foto-ilustracija: Pixabay.com

Kesice čipsa, perece, slatkiši - sve to mora da leti napolje! Ukoliko znate na koje ste grickalice ili slatkiše slabi nemojte da ih uopšte držite u kući.

Zapisujte sve

Vodite dnevnik ishrane i u njega unosite sve što ste pojele u toku dana pa ćete tako moći da pratite i kalorije, ali i da vidite koliko zaista grickate između obroka.

Nađite neku podršku

Društvene mreže mogu da vam mnogo pomognu u procesu mršavljenja. Zapratite neke fitnes instruktore ili zagovornike zdravog načina života.

Obratite pažnju na veličinu porcije

Obratite pažnju šta vam se i u kojoj količini nalazi na tanjiru. Potrudite se da odnos proteina i ugljenih hidrata bude u skladu sa vašim ciljevima.

Kuvajte sami svoju hranu

Spremajte sami vaše obroke kod kuće. Foto: Pixabay.com

Istraživanja pokazuju da ljudi koji sami kuvaju sebi hrani imaju manje šanse da budu gojazni.

Ne izbacujte iz ishrane vlakna i masti

Vlaknima treba vremena da se svare u vašem želucu, pa ćete duže biti siti. Odličan izvor vlakana su cela zrna žitarica, povrće i voće.

Nemojte da vam odlazak u teretanu bude obaveza

Kada imate višak kilograma odlazak u teretanu može da bude veoma stresan. Možete i da vežbate kod kuće dok se ne osetite spremnim da nastavite trening u teretani.

Ubacite tegove u vaš režim vežbanja

Kako biste izgubili kilograme potrebne su vam neke aerobik vežbe, ali i trening snage. Težina vam omogućava da izgradite i sačuvate mišiće koji su važni za metabolizam.

Izazovite sami sebe tako što ćete se prijaviti za neku trku

Postavite sebi cilj i ne odustajte. Foto: Marko Jovanović

Prijavite se za maraton ili polumaraton i trenirajte kako biste uspeli da ga istrčite.

Ne odričite se vaših omiljenih poslastica zauvek

Male greškice će vam pomoći da ne budete depresivni, pa svakog dana sebi dozvolite nešto što volite, ali se ograničite na 150 kalorija.

Imajte uvek plan

Pre nego odete negde na večeru pogledajte šta taj restoran nudi i odlučite unapred šta ćete da jedete.

Držite se rutine

Mnogo različitih promena u ishrani može da utiče loše na vaše telo i zdravlje. Jedite isti zdravi doručak svakoga dana i sačuvajte promene za vikend.

Dodajte neke stvari u vaš život nemojte ih samo sebi uskraćivati

Dodajte u vaš dan male rituale koji se tiču lepote ili opuštana i praktikujte ih dok ne postanu navika.

Pazite na voće i povrće koje jedete

Imajte meru i kada j evoće i povrće u pitanju. Foto: pixabay.com

Ove namirnice su izuzetno zdrave, ali ni sa njima ne treba preterivati. Uvek vodite računa o tome koliko čega unosite u organizam.

Popijte nešto osvežavajuće odmah pošto ustanete

Svakog jutra popijte čašu tople vode sa limunom i malo meda ili jabukovog sirćeta. Ovo će vam pomoći da započnete dan i budete hidrirani.

Probajte post

Predlažemo vam da odredite period posta i period u toku dana kada ćete moći da jedete. Neka to bude od 10 do 18 časova i rezultati neće izostati.

Nemojte se osećati loše što nekad nešto odbijete

Ako vas neko nagovara da jedete ili vam nudi neki kolač i tortu, nemojte da se osećate loše ako odbijete zato što ste na dijeti ili samo ne želite da unosite kalorije kada niste gladni.

Pronađite način da sebe častite hranom

Častite se, ali oprezno. Foto: PIxabay.com

Mnogi žel eda pojedu nešto što vole ili je zabranjeno na kraju dana kako bi se osećali bolje. Nađite neku zdravu namirnicu koja može da vas usreći i konzumirajte je u ograničenim količinama.

Neka vaš frižider bude zona zdrave hrane

Ukoliko želite da uspete, izbacite iz frižidera sve što ne bi trebalo da se nađe na vašem tanjiru. Imajte male porcije humusa, šargarepe i krastavčica ukoliko osetite iznenadni napad gladi.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јелена

    15. decembar 2018 | 08:56

    Сви причају о мршављењу, има ли неки текст који би се бавио тиме како да се неко угоји... Ево ја нпр., "висока" сам 163 а "тешка" 47 кг и то је мршаво, а ја хоћу бар једно пет кила више. Једем као 🐷 и ништа, а довољно је да два, три дана не једем нешто много и одмах смршам. И тако у круг. П. С. Немам пантљичару ☺️ Ето, сад сам вам то испричала, бар ми је лакше хехехе. Благо вама буцкицама 😍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA