Ugradila je silikone, onda je počela da ćelavi, imala je nesvestice i gadan osip, a sada upozorava sve žene na "silikonsku bolest" (FOTO)

Fitnes model je odlučila da vam ispriča kako se sedam godina mučila zbog silikona

  • 0

Sia Kuper (29) je ugradila silikone u grudi i silno se pokajala zbog toga. Sedam godina se mučila sa zdravljem, a onda je odlučila da izvadi silikone i njen život je ponovo postao normalan. Evo šta vam ona savetuje.

Sia Kuper je fitnes model i bloger koji deli mamama savete kako da ostanu fit tokom trudnoće, ali i kako da povrate najbrže liniju nakon porođaja. Kao savetnik dugih, nije se najbolje pokazala na glavnom terenu. Pre sedam godina je donela odluku koja joj je ugrozila život.

- Ugradila sam silikone u grudi da bih poboljšala svoj izgled i postala zadovoljnija sobom. Nisam verovala mnogim pričama da silikoni mogu da budu toksični, ali u mom slučaju se upravo to ispostavilo kao istinito - kaže Kuper.

Imala je plastičnu operaciju u oktorbru 2011. godine i kaže da je baš bilo bolno i da joj je prva pomisao bila da se oseća kao da ima slona na grudima.

- Kada su se bolovi ublažili, jedino što se zadržalo je vrtoglavica i malaksalost. Otpustili su me iz bolnice i rekli mi da je to normalno - priča Kuper i dodaje da se ti simptomi nikada nisu zapravo povukli, već da joj je malaksalosi i brži zamor postao sastavni deo života. Nekoliko puta je čak pala u nesvest, ali i dalje ništa nije povezivala sa proteklom operacijom.

- Iako sam spavala po 10 il 12 sati, osećala sam se bukvalno iznemoglo. Čak mi je i posao blogera teško padao - nastavlja priču Kuper.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SIA (@diaryofafitmommyofficial) on

Sledeći simptom koji se pojavio je opadanje kose, što je ona povezala sa postporođajnim hormonskim disbalansom. Postala je zabrinuta tek akda je primetila pečate na svojoj glavi od ćelavosti. Kosa joj je opadala u pramenovima i to nije prestajalo kako je vreme odmicalo.

- Proverila sam hormone i nalazi su bili u redu. Doktori nisu mogli da ustanove šta mi je. Čak su i hormoni štitne žlezde bili u granicama normale. Počela sam da gubim i na težini. Za kratak period sam ostala bez 10 kilograma. Moj imuni sistem je bio u potpunom rasulu i stalno sam bila bolesna. Koliko god da se čini suludo, ovo je trajalo godinama - iskrena je Kuper.

Ne može da se seti koliko je nalaza krvi uradila za sedam godina i uvek je sve bilo u redu, samo se Sia nije osećala dobro. Taman kad pomisli da se oporavlja, minimum završi u krevetu sa visokom temperaturom.

Osipala se po licu i leđima i taj osip je toliko svrbeo da je mislila da ima boginje. Testirala se i na to i doktori su potvrdili da se samo radi o nekakvoj alergijskoj reakciji, ali nisu mogli da utvrde na šta je osetljiva.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SIA (@diaryofafitmommyofficial) on

- Tokom prethodnog leta, pročitala sam na Instagramu da je neka devojka dobila trovanje od povećanja grudi silikonskim punjenjem. Počela sam da joj pišem kako bi se raspitala o simptomima i tada sam shvatila da se sve podudara i da imam "silikonsku bolest" - kaže Kuper.

Otišla je kod svog lekara i ispričala na šta sumnja, ali su analize morali da joj rade ispočetka. Ponovo je prošla kroz testiranje krvi, hormona, i snimanje pluća. Nalazi su bili u redu. Tada su proverili osetljivost na silikon, i koža se odmah osula. Više nisu imali dilemu, predložili su joj operaciju odstranjivanja implanata.

- Nije mi više bilo važno kakve grudi imam, samo sam želela da ponovo živim normalno. Operacija mi je urađena pre dve nedelje i svi simptomi su već nestali, čak je i kosa počela da mi raste. Želim svim devojkama da poručim da se ovako ne lećči iskompleksiranost i da je najveća greška ugroziti svoje zdravlje kako biste imali bolji izgled. Zadovoljstvo se gradi iznutra - završava svoju priču Kuper.

Silikon je od strane Svetske zdravstvene organizacije proglašen kancerogenim materijalom još 2006. godine.

(Telegraf.rs / dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA