Ovo je najlakši način da prepoznate da li je meso koje kupujete sveže - i gde možete da kupite najbolje

Poslednjih godina pojavilo se mnogo nedoumica u vezi sa hranom

  • 0

Odakle potiče, kakvog je kvaliteta i da li je bezbedno ono što jedemo samo su neka od pitanja koja ljudi sve češće postavljaju. Ipak, najveća obazrivost i nepoverenje javlja se kada je u pitanju kupovina mesa. Ako uzmemo u obzir istraživanje koje kaže da prosečan građanin Srbije tokom godine pojede više od 30 kilograma mesa, kao i da meso čini više od 60% svakog obroka na našem podneblju, shvatićemo koliko je bitno da to meso bude zdravo i provereno.

Foto: Promo

Sigurno da za sebe i za svoju porodicu uvek želite najbolje na stolu i verovatno se mnogo puta nakon kupovine mesa pitate da li ste odabrali najbolji komad i da li vas je neko možda obmanuo. Postoji par saveta koje možete da primenite kako biste bili sigurni da kupujete pravu stvar.

Foto: Promo

Svežu piletinu uvek možete prepoznati po svetloj boji. Neutralnog je mirisa, dok meso oko kostiju ne sme da bude tamno, jer je to jedan od pokazatelja da je meso staro. Sveže juneće meso prošarano je sitnim žilama dok debele i masne žile ukazuju da je meso starije. Kod jagnjećeg mesa postoji jedan trik kada je u pitanju provera svežine, a to je njegova elastičnost. Jagnjeće meso je mnogo čvršće od pilećeg, ružičaste je boje i ima specifičan miris. Upravo nedostatak ovog specifičnog mirisa može da bude jedan od pokazatelja da meso nije baš sveže i da je duže stajalo zamrznuto.

Foto: Promo

Praznični periodi, kao što je ovaj sada, karakteristični su po tome što se u mnogo većem obimu kupuje i konzumira svinjsko meso i neophodno je posebno obratiti pažnju kada je u pitanju ispravnost i svežina. Meso ne sme da bude lepljivo niti sivkasto, već crveno i čvrsto.

Foto: Promo

Kako bismo obezbedili najbolje i najvalitetnije svinjsko meso za naše potrošače, u kompaniji DIS, razvili smo poseban sistem pod nazivom „24 časa od farme do marketa”. Time garantujemo da meso za samo jedan dan stiže sa domaćih farmi do vitrina u DIS-ovim objektima. Meso je uzgajano na domaćim farmama, pažljivo je izabrano i kontrolisano, i svakog dana sveže. U konsultaciji sa mesarom u DIS marketima uvek možete da dobijete najbolji komad svinjskog mesa za vas i vašu porodicu.

Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA