≫ 

Uđite u 2019. godinu sa savršenom figurom: OMAD je dijeta koja osvaja sve društvene mreže

Kada bismo vam rekli da odaberete jedan obrok u toku dana, koji bi to obrok bio?

  • 1

Da li ste ljubitelj jakog doručka ili ručka sa porodicom, a možda i večere u restoranu gde vam služe vaše omiljeno jelo - sve to zavisi kako ćete se vladati u OMAD dijeti poznatoj po tome što podrazumeva samo jedan obrok dnevno.

Reč je o formi posta, ali za razliku od dnevnog posta koji praktikuju mnoge poznate ličnosti, za ovaj veliki broj eksperata kaže da nije nimalo zdravo i održivo rešenje za mršavljenje. Tokom perioda posta dozvoljeno vam je da pijete crnu kafu i čaj, ali ništa više od toga.

Pazite šta i koliko jedete. Foto: Promo

Predlaže se da jedete jedan obrok dnevno svakoga dana u isto vreme. OMAD dijeta je poznata po svojim strogim pravilima kojih, na svu sreću, ima samo 4: jedete jedan obrok dnevno, možete da jedete samo u periodu od 4 sata, sa tanjira čiji je prečnik 28 centimetara, a jelo na tanjiru ne sme da bude veće od 7,6 centimetra.

Iako se smatra da ova dijeta može mnogo da doprinese vašem mršavljenju, preporučuje se oprez. U pitanju je gladovanje jer jednim oborkom ne možete da unesete dovoljan broj kalorija za ceo dan. Pored smanjenja telesne težine, dijeta može da utiče i na promene raspoloženja, gubitak mišića, poremećaj hormona i čak menstrualnog ciklusa.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bern

    9. januar 2019 | 11:03

    Veoma jednostavno,jedeš malo i skidaš salo a meriš šta je preostalo,tako pevaju Rokeri s*Moravu i za mene je prihvatljivo i uspeva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA