Usne, nokti, grudi i kukovi - evo kako vaš izgled može da vas upozori na opasne bolesti

Pogledajte se dobro u ogledalo i znaćete da li vam nešto fali

  • 0

Umesto što brinete oko bora i podbratka, naučnici vam savetuju da obratite pažnju na svoj ukupan izgled jer on može da vam kaže da li od nečega bolujete. Obratite pažnju na svoj fizički izgled i možete da živite znatno duže.

Naučnici su dokazali da ono kako izgledate spolja mnogo goori o tome šta se dešava unutar vašeg organizma. Možete čak i da predvidite potencijalne probleme i da ih na vreme sprečite.

Studija koja je danas objavljena objašanjava da šlauf oko stomaka nije povezan samo sa srčanim oboljenjima već i sa Alchajmerovom bolesti koja tek nastaje.

Evo na šta bi još trebalo da obratite pažnju.

Usne

Suve i ispucale usne, kao i sor koji se nakuplja u njihovim uglovima može da bude znak jako oslabljenog imunog sistema, pa čak i Šergenovog sindroma - opasne autoimune bolesti.

Foto: neeroc1 via Foter.com / CC BY-NC-SA

Nokti

Ovde se ne radi o noktima koji nisu održavani manikirom, već o pravim oštećenjima nokta koja mogu mnogo da vam kažu o vašem zdravlju. Kada vam se nokti savijaju sa svih strana, a ne regularno na dole, onda možda imate problem sa gvožđem, anemijom, srčanim oboljenjima i hipotiroidnošću.

Ako su vaši nokti roze samo u korenu a svuda drugo beli, možda imate problem sa jetrom, bubrezima, otkazivanjem srca ili sa dijabetesom.

Velike grudi i kukovi

Žene koje imaju uzak struk, a velike grudi i široke kukove imaju povišen nivo omega-3 masnih kiselina u telu. Jedna velika studija rađena u Pitsburgu je dokazala da ovo podstiče rast moždanih ćelija. Takođe ovakve žene su plodnije.

Male butine

Istraživanje je pokazalo da ljudi koji imaju butinu kraću od 62 cm mogu češće da pate od srčanih oboljenja, ali im preti i prerana smrt.

Oni koji imaju uske butine su skloniji dobijanju dijabetesa i srčanih bolesti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy / Da li noćna krema oštećuje lice ako se stavlja danju i obrnuto?

Oči

Svi misle da su podočnjaci samo pokazatelj umora. Međutim oni mogu da bude znak da je preveliki unos soli u organizam, jer se tako tečnost nakuplja ispod oka i stvara kese. Takođe, može da pokazuje i da ste previše alkohola popili, pa ste naduti.

Podočnjaci su i znak da nešto nije u redu sa vašom štitastom žlezdom i bubrazima.

Velike ruke

Duže nadlaktice mogu da označavaju veću verovatnoću za duži život i bolje zdravlje, ako je suditi po istraživanjima. To je povezano sa dužim i jačim mišićima.

Mišići su tkivo koje najbrže sagoreva kalorije. Mišićne ćelije mnogo brže reaguju na insulin od drugih ćelija u telu, pa lakše razgrađuju šećere i zbog toga je nivo glukoze u krvi manji. Ali i šansa za razvoj srčanih oboljenja je niska.

Šlauf oko stomaka

Nakupljanje masnoća na stomaku pogotovo na njegovom središnjem delu je povezano sa smanjenjem moždanih ćelija, a ovo je u direktnoj vezi sa razvojem demencije, Parkinsonove bolesti i Alchajmera.

(Telegraf.rs / thesun.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA