Otkriveno koliko zaista bole menstrualni grčevi - i najsličniji su ovom opasnom problemu

Sa menstrualnim bolom žene se bore svakog meseca

  • 0

Iako znamo da menstrualni grčevi ili bolovi mogu da budu toliko bolni i da stvaraju osećaj kao da vas neko iznova i iznova šutira u stomak, objašnjavati to nekome može da bude uzaludno.

Ukoliko se brinete da će vas kolege ili prijatelji zbog toga što se žalite na bol smatrati previše osetljivom, dramatičnom ili folirantom, onda verovatno ćutite o vašem problemu.

Menstrualni bolovi su jednaki bolu kao kod infarkta. Foto-ilustracija: Profimedia

Menstrualni grčevi ili Dismenoreja kako se stručno naziva konačno je ocenjeno kao infarkt. Profesor reproduktivnog zdravlja na Univerzitetu u Londonu Džon Guilebod rekao je da su njegove pacijentkinje opisale grčeve kao nešto slično infarktu.

Konačno znamo da bol kod menstruacije može da bude veoma bolan kao i blisko iskustvo sa smrti, pa nam je pribegavanje upotrebi Ibuprofena sasvim logično. Ignorisanje ženskog bola tokom menstruacije je nažalost medicinska praksa godinama, a lekari ih često ne shvataju ozbiljno kao bol kod muškaraca. Sada se ženama konačno daje priznanje da su veoma izdržljive i problemi sa menstruacijom se shvataju ozbiljnije.

(Telegraf.rs/marieclaire.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA