Poznata pevačica se podvrgla tretmanu "struganja" vagine za koji mnogi lekari kažu da može da dovede do raka

Lekari upozoravaju da je u pitanju veoma opasna metoda

  • 4

Procedura kojoj se podvrgla pevačica Mel B kako bi “eliminisala” bivšeg partnera iz svoje vagine može da bude veoma opasna po žene koje joj se podvrgavaju.

Članica nekadašnjeg benda Spice Girls Mel B (43) otkrila je da se podvrgla tretmanu “struganja” vagine i skidanja tkiva kao i stvaranju novog nakon užasnog razvoda od njenog bivšeg muža Stefana Belafontea.

Struganje vagine je veoma opasna procedura. Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Procedura koja je postala poznata nakon što je ona progovorila o njoj, može da dovede do ozbiljne infekcije. Doktorka Džen Gunter ginekolog i autor “Biblije vagine” rekla je da žene nikada ne smeju da se podvrgavaju struganju vagine ili nejnom ispiranju upotrebom tečnosti i kupki.

- Bilo kakvo struganje tkiva može da naruši vaginalnu floru i da dovede do širenja virusa HPV i poveća podložnost infekciji. Vaginalni epitel se regeneriše sam od sebe posle 96 sati. Površinske ćelije se sklanjaju svaka 4 sata, pa ukoliko želite da se otarasite bilo kakav fiziološki materijal muškarca s kojim ste bile, vaša vagina već je to uradila za vas, rekla je doktorka.

Uklanjanjem površinskog sloja tkiva vagine uklanja barijeru mikrobima koji nastanjuju vaginu. Neki lekari smatraju da je ovakva procedura neetička i da ne treba da se izvodi iz kozmetičkih razloga.

Proceduru ne treba izvoditi bez dobrog razloga. Foto: Profimedia, Wavebreak

- Sastrugali su unutrašnjost moje vagine i stavili novo tkivo. To je nešto što bi žrtve silovanja uradile, jer u suštini želite da se očistite od neke osobe. Ono što sam ja uradila je veoma važno. Otišla sam kod lekara i pitala ga da li može da izvadi sve što je unutra jer ne želim da to čudovište bude poslednji muškarac koji je bio u meni, rekla je pevačica.

Ona je u svojoj najnovijoj autobiografiji opisala život pored bivšeg muža koji ju je zlostavljao. Nakon što je izrazila želju za procedurom, tim lekara je doneo odluku da se procedura sprovede.

Ovakva procedura nosi sa sobom veoma veliki rizik i nema adekvatnih dokaza da može da se koristi u ovakvim situacijama. Nedostaju dokazi da je ova procedura efikasna i potrebna u ovakve svrhe. Pevačica se za ovakvu proceduru obratila kontroverznom ginekologu sa Beverli Hilsa doktoru Davidu Matloku kozmetičkom ginekologu koji je izmislio “G tačku” koja čini da že ne imaju bolje orgazme.

Procedura poznata kao vaginalno podmlađivanje koristi se u svrhe zatezanja, preoblikovanja i podmlađivanja vagine. Zahvat traje manje od sat vremena i uklanja posledice nastale porođajem, gubitkom kilograma ili starenja. Reč je o nehiruškom zahvatu koji se izvodi uz pomoć lasera. Procedura se nplaćuje od 350 evra i više po tretmanu po tretmanu, a preporučuje se najmanje 3.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk) po

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA